Σήμερα η ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, πρόκειται να διοργανώσει, για πρώτη φορά, την ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός και Περιβάλλον», στο ιστορικό κτήριο του Θέρμαι, σήμερα Σάββατο στις 09:30 π.μ..

Ο έντονος προβληματισμός, που έχει αναπτυχθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις κλιματικές αλλαγές, η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς και η μείωση των ταξιδιών των Σκανδιναβών και ιδιαίτερα των Σουηδών, έδωσαν το έναυσμα για την υλοποίηση αυτής της ημερίδας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να οργανώσουμε καλύτερα τη Ρόδο, σε θέματα Περιβάλλοντος, προκειμένου να εδραιωθεί και ως ένας εμβληματικός "πράσινος" τουριστικός προορισμός. 

Όλες οι προτάσεις και οι δράσεις, που θα κατατεθούν και θα προκύψουν από την ημερίδα, θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να προβληθούν επικοινωνιακά, στοχευμένα και συντεταγμένα. 

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών θα είναι ο κ. Γεώργιος Κρεμλής, σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι διεθνών φορέων πιστοποίησης όπως ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς από το Travelife και ο κ. Άγγελος Σωτηρόπουλος από το Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, η κα. Ματούλα Συρίγου και ο κ. Νικόλας Λειβαθηνός από το Green Key, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Στόχος της ημερίδας, είναι να τονιστεί  απόλυτη προτεραιότητα των θεμάτων προστασίας του Περιβάλλοντος και πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τη Ρόδο, να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, ως τουριστικός προορισμός. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
09.30-10.00: Προσέλευση-Καφές
10.00-10.15: Χαιρετισμοί
10.15-10.30: Γεώργιος Ματσίγκος, Πρόεδρος ΣΔΞΡ: “Ιδού η Ρόδος ιδού και το περιβάλλον-Ρόδος πράσινος εμβληματικός προορισμός”

10.30-11.00: Γεώργιος Κρεμλής, Κύριος σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Η σημασία του κλίματος και του περιβάλλοντος για το τουριστικό προϊόν”.
11.00-11.20: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, Εντεταλμένος Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: “Τουρισμός και περιβάλλον”.

11.20-11.40: Δήμος Ρόδου - Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Ρόδου: “Πράσινος τουρισμός: Αειφορία και τουριστική ανάπτυξη”. 
11.40-11.50: KSD-Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, Εκδότης του “ΧΡΗΜΑ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” και διευθύνων σύμβουλος της KSD: “Η προστασία του περιβάλλοντος και το μαγικό “χάπι” που αλλάζει τη λειτουργία του ξενοδοχείου. 
11.50-12.00: Hygienitech, Στεγνό καθάρισμα χωρίς χημικά
12.00-12.30: Διάλειμμα

12.30-12.50: ΕΕΠΦ-Δρ. Άγγελος Σωτηρόπουλος, Φυσικός/Μέλος Δ.Σ. ΕΕΠΦ: “Προσαρμογή του Ελληνικού Τουρισμού στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής”.
12.50-13.10: Green Key - Ματούλα Συρίγου, Στέλεχος ΕΕΠΦ/Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Νίκος Λειβαθηνός, Μέλος ΕΕΠΦ/ Σύμβουλος και επιθεωρητής  σε πρότυπα αειφορίας: “Βράβευση: Το κλειδί της επιτυχίας;”
13.10-13.40: Travelife-Σωτήρης Μυλωνάς, Σύμβουλος αειφορίας, Travelife lead auditor: “Εργαλεία διαχείρισης αειφορίας”.
13.40-13.50: Be Safer - Σοφία Κατρανίτσα, Φυσικός Επιστήμονας: “Παρακολούθηση και Επαλήθευση της εφαρμογής προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Αειφορίας”. 

13.50-14.00: ΙΝΚΑ - Θεόδωρος Αργυρίου, Επιθεωρητής και Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Υγιεινής και Ασφάλειας, Ασφάλειας Τροφίμων / Μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΙΝΚΑ Ρόδου / Δωδεκανήσου: “Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα του Τουρισμού και Καταναλωτική Συμπεριφορά - Ο ρόλος του ΙΝΚΑ Ρόδου / Δωδεκανήσου”.

14.00-14.30: Συζήτηση - Συμπεράσματα. 
Συντονιστής: Νεκτάριος Καλογήρου - Δημοσιογράφος 
Συμμετέχουν: Γεώργιος Κρεμλής - Δρ. Άγγελος Σωτηρόπουλος - Σωτήρης Μυλωνάς.
14.30: Λήξη Ημερίδας - Μπουφές.