Όμορφες στιγμές διασκέδασης για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ρόδου

Όμορφες στιγμές διασκέδασης για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ρόδου

Όμορφες στιγμές διασκέδασης για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Όμορφες στιγμές διασκέδασης πέρασαν τα παιδιά των «Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Α.Μ.Κ.Ε.» του Δήμου Ρόδου, στο αποκριάτικο πάρτυ στο “ELLI DISCO CLUB” και στο παραδοσιακό τσίκνισμα της Τσικνοπέμπτης που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτές των παιδιών με την απόλυτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας ΑΜΚΕ, κ. Γεώργιος – Ευθύμιος Τριάντος- Αντιδήμαρχος Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ο οποίος παρευρέθηκε στο αποκριάτικο πάρτυ των παιδιών την Τετάρτη 19 Απριλίου στο «ELLI DISCO CLUB» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “είναι συγκινητική μα κυρίως αξιέπαινη η στήριξη της ροδίτικης κοινωνίας, των καθημερινών συνανθρώπων μας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τα παιδιά των δημοτικών κέντρων «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ».

“Είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, να κοινωνικοποιηθούν, να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα και να συνειδητοποιούν ότι ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο”. Ο κ. Τριάντος τόνισε την μεγάλη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, “χάρη στην οποία η δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καταφέρνουν να επιβιώνουν. Eίναι πάντα στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ”.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ» & «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΠΝΟΗ» που λειτουργεί η ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου, είναι δύο πρότυπες χρηματοδοτούμενες κοινωνικές δομές στα Δωδεκάνησα, που στόχο έχουν την ένταξη παιδιών και εφήβων με αναπηρίες σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Τα δύο κέντρα λειτουργούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το έτος 2002 και 2007 αντίστοιχα και σήμερα φιλοξενούν 40 παιδιά, που πάσχουν από σύνδρομο DOWN, νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητικά προβλήματα. Είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, τεχνικούς εκπαιδευτές κτλ) και παρέχουν σε καθημερινή βάση, δωρεάν τις υπηρεσίες στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμά τους.

Διαβάστε ακόμη

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη