Yπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα

Yπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα

Yπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Έμπωνα Ρόδου, με αφορμή την αποδοχή της δωρεάς 300 αντιδραστηρίων C αντιδρώσας πρωτεΐνης υψηλής ευαισθησίας, 100 αντιδραστηρίων γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης, 25 αντιδραστηρίων Δ – Διημερών, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση ενός βιοχημικού αναλυτή FIA 8000, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνα προς το Κέντρο Υγείας Έμπωνα, αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά, εκ μέρους όλων των επισκεπτών και χρηστών αυτού, όλους όσοι συνέβαλαν στην αγορά, προμήθεια και εγκατάσταση στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα του υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

“Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους συγγενείς και φίλους της εκλιπούσης Ευαγγελίας Σφυράκη, όλους τους κατοίκους του χωριού Έμπωνας Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνα «Ο Αττάβυρος» για τη δωρεά αυτή. Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε, μετά από την απόφαση της οικογένειας της εκλιπούσης, αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Έμπωνα.

Από το 2015 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας από το Κέντρο Υγείας Έμπωνας, με τη βοήθεια της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, διάφορων συλλόγων, αλλά και πλήθος ιδιωτών.

Στα χρόνια αυτά προμηθευθήκαμε και εγκαταστήσαμε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα έναν αυτόματο αναλυτή Γενικής Αίματος, υπερσύγχρονη φορητή συσκευή υπερήχων, μηχάνημα ανάλυσης καρδιακών ενζύμων, εξοπλισμό Τηλεϊατρικής, συσκευή ανάλυσης αερίων αίματος, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων ασθενών, σύγχρονους ηλεκτροκαρδιογράφους, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, συμπυκνωτή οξυγόνου, εργαλεία ακινητοποίησης και μεταφοράς ασθενών και πλήθος άλλων μικρών και μεγάλων ιατρικών εργαλείων και βοηθημάτων για την ασφαλέστερη και ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση επειγόντων και χρόνιων περιστατικών.

Πλέον, με τα δωρηθέντα αυτά αντιδραστήρια και το συνοδό εξοπλισμό, στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εξετάσεις αίματος CRP (υψηλής ευαισθησίας δείκτης φλεγμονής), γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης (δείκτης παρακολούθησης και ρύθμισης των διαβητικών ασθενών), αλλά και D – Dimers (δείκτης πιθανότητας προσβολής από πνευμονική εμβολή).

Έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε παθολογικά περιστατικά με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, εμπνέοντας εμπιστοσύνη τόσο στο υπηρετούν προσωπικό, όσο και στους χρήστες υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας, αφού οι εργαστηριακές εξετάσεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα βοηθήματα του ιατρού στην ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Εμείς οφείλουμε, αφού πρωτίστως συλλυπηθούμε την οικογένεια της εκλιπούσης Ευαγγελίας Σφυράκη για την απώλειά τους, να εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς αυτήν, προς όλους τους κατοίκους του χωριού Έμπωνας Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνα «Ο Αττάβυρος», για τη δωρεά αυτή. Τόσα χρόνια πλέον ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του προς το Κέντρο Υγείας Έμπωνα και ελπίζουμε και εμείς να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όλων για καλύτερο επίπεδο υγείας των κατοίκων της περιοχής ευθύνης μας.

Συνεχίζουμε μαζί με τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο!!!”, αναφέρει ο κ. Θεοφάνης Ν. Μούκας, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρο Υγείας Έμπωνα.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας