Συμμετοχή του δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου  στην τουριστική έκθεση ΒΙΤ στο Μιλάνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσία του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Borsa Internazionale del Turismo (ΒΙΤ) στο εκθεσιακό κέντρο fiera milano city I Mico.

Η ΒΙΤ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως με αυξανόμενο ενδιαφέρον κάθε χρόνο.

Στην ΒΙΤ 2020 συμμετείχαν πάνω από 1.000 εκθέτες. Στην έκθεση παρευρέθηκαν περίπου 2.000 δημοσιογράφοι ενώ το κοινό ξεπέρασε τους 45.000 από 130 χώρες.

Το περίπτερο του Δήμου της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου βρισκόταν στο Pavillion 4 στο stand της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι  διερμηνείς εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες του stand και μοίρασαν έντυπο υλικό στο κοινό και στους επαγγελματίες.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 9 Φεβρουαρίου με μικτή παρουσίαση κοινού και παραγόντων του τουρισμού.

Συνεχίστηκε τις δύο επόμενες ημέρες αποκλειστικά με παράγοντες του τουρισμού (δημοσιογράφους έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου – τοπικά τουριστικά πρακτορεία). Το περίπτερο επιμελήθηκε ο υπεύθυνος τουριστικών εκθέσεων  κύριος Παπαϊωάννου με την εταιρεία Tourist Guide Greece.

Δόθηκε αρκετό υλικό σχετικά με τις τουριστικές υποδομές – συγκοινωνίες και κάθε είδους διευκολύνσεις για τον επισκέπτη που επιθυμεί να επισκεφθεί το Ηρωικό Νησί της Κάσου.    

Δόθηκαν ακόμα πληροφορίες για τις  πάμπολλες  δυνατότητες προσέγγισης, αεροπορικώς μέσω Ρόδου, Κρήτης και Καρπάθου, την καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα παραπάνω νησιά και την καθημερινή σύνδεση Καρπάθου-Κάσου.  Τέλος, διαπιστώθηκε ότι η Ιταλική αγορά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή (Κάρπαθο-Κάσο) που διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς για το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η RAI 2 με εκατομμύρια τηλεθεατές επισκέφθηκε το περίπτερο της Κάσου και πήρε διάφορα πλάνα.

Τον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου εκπροσώπησε ο Γιάννης Μιχ. Χαροκόπος σε συνεργασία με το πρακτορείο κασιακών συμφερόντων Tourist Guide Greece του κ. Παπαϊωάννου που εδρεύει στην Αθήνα.