«Κοκκινοσκουφίτσα, το τέλος της αθωότητας», ένα θεατρικό έργο και μια σιωπηλή διαμαρτυρία

«Κοκκινοσκουφίτσα, το τέλος της αθωότητας», ένα θεατρικό έργο και μια σιωπηλή διαμαρτυρία

«Κοκκινοσκουφίτσα, το τέλος της αθωότητας», ένα θεατρικό έργο και μια σιωπηλή διαμαρτυρία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Η Κοκκινοσκουφίτσα μεγάλωσε και μας ζητάει το λόγο...

«Έχετε ιδέα πόσο προσβλητικό είναι όλοι να σε θυμούνται για ένα σκούφο; Έναν απαίσιο ξεφτισμένο σκούφο που μου έραψε η μάνα μου για να μην κρυώνω. Μην κρυώσω, μην αργήσω, μη μιλήσω σε περαστικούς, μην πάρω καραμέλες από ξένους, μην είσαι πολύ φιλική, μην είσαι εχθρική. Μην φέρεσαι σαν αγοροκόριτσο, μην ντύνεσαι προκλητικά, μη γελάς δυνατά, μη μιλάς, μην εμπιστεύεσαι, μη δίνεις, μην παίρνεις, μη σκέφτεσαι, μην ονειρεύεσαι, μην ερωτεύεσαι, μην αναπνέεις, μην ζεις…

Μην, μην, μην…
Έχετε ιδέα πόσο στενό ήταν το μάλλινο σκουφί που φόρεσαν;
Έχετε ιδέα πώς είναι να ζεις, να αναπνέεις μέσα σε ένα κορσέ που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα; Ένα κορσέ καλά κρυμμένο κάτω από την κόκκινη μπέρτα. Όλη η υποκρισία, η καταπίεση, η βία περίτεχνα κρυμμένη κάτω από την κουβέρτα μου.»


Η ομάδα ΓΕ.ΦΗ.ΡΑ σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΠΑΡ, αφού προχώρησε σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία στην Πλατεία Κύπρου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τις δομές κακοποιημένων γυναικών, θα ανεβάσει το θεατρικό έργο με τίτλο «Κοκκινοσκουφίτσα, το τέλος της αθωότητας».
Πρόκειται για ένα μουσικο-θεατρικό έργο της Νάντιας Σαρρή, το οποίο αποδομώντας πλήρως το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας του Charles Perrault και μεταγενέστερα των αδελφών Grimm, παρουσιάζει την ενήλικη πλέον Κοκκινοσκουφίτσα να αναδιηγείται την ιστορία από την αρχή. Στη διαδικασία της ανασκόπησης της ζωής της, των φόβων, των επιλογών της φτάνει τελικά να κάνει την αυτοκτριτική, περιγράφοντας τη ζωή μια γυναίκας της Δύσης, μιας γυναίκας που μεγάλωσε με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Στην πορεία της αυτή προς την επίγνωση, την αποδοχή του εαυτού, τη λύτρωση συνομιλεί με μια γυναίκα από τη Σομαλία. Μια γυναίκα που δεν μεγάλωσε με το φόβο του λύκου, αλλά στη σκιά μιας παράδοσης που ακρωτηριάζει τα γεννητικά όργανα μικρών κοριτσιών. Για να καταλήξουν οι δυο ηρωίδες πως, ο,τι κι αν έκαναν τελικά ο λύκος θα τις κατασπάραζε μεγαλώνοντας, βλέπεις γεννήθηκαν ΓΥΝΑΙΚΕΣ.


Το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, στις 21:00 με την είσοδο ελεύθερη. Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών και άνω.
Κείμενο: Νάντια Σαρρή
Σκηνοθεσία: Σουσάνα Καρδούλια
Μουσική: Λεωνίδας Σακελλαρίδης
Ερμηνεία: Θάλεια Οικονόμου
Σκηνικά: Βίβιαν Μεσσήνη
Αφίσα-βίντεο: Νίκη Σπάρταλη.

Διαβάστε ακόμη

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη