Oι ισχυροί νοτιάδες και βοριάδες γέμισαν τις παραλίες της Ρόδου με σκουπίδια

Oι ισχυροί νοτιάδες και βοριάδες γέμισαν τις παραλίες της Ρόδου με σκουπίδια

Oι ισχυροί νοτιάδες και βοριάδες γέμισαν τις παραλίες της Ρόδου με σκουπίδια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Γράφει Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Γέμισαν οι παραλίες από λογής λογής σκουπίδια, ογκώδη και μη, όπως πλαστικά καφάσια και συσκευασίες, είδη οικιακής χρήσης, ξύλινες ή άλλες κατασκευές, πλαστικά και μεταλλικά δοχεία, απίθανα είδη, που χρειάζονται άμεση συλλογή από ειδικό συνεργείο το γρηγορότερον.

Οι παραλίες πρέπει να είναι πάντα καθαρές, χειμώνα-καλοκαίρι, δεν είναι σωστό τον χειμώνα να τις εγκαταλείπουμε, γιατί εκτός από τα σκουπίδια που εκβράζει η θάλασσα με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν όπως πάντα και οι ασυνείδητοι, οι οποίοι πετάνε κρυφά ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς όχι μόνον στις παραλίες, αλλά και στα ποτάμια - ολόκληρες οικοσυσκευές - οι οποίες μοιραίως καταλήγουν στη θάλασσα και επιδεινώνουν την ήδη δυσάρεστη θέα και κατάσταση.

Οι υπηρεσίες, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εκμετάλλευσης, αξιοποίησης των παραλιών το καλοκαίρι, οι ίδιες υπηρεσίες οφείλουν και τον χειμώνα να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, επίβλεψης, παρακολούθησης και βέβαια καθαρισμού, είναι πρέπον και αναγκαίο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος, αφού διαθέτουν και τα κατάλληλα μηχανήματα και εξοπλισμό.

Επειδή όλοι μιλούν για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ή ακόμη καλύτερα για οργανωμένο χειμερινό τουρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρόδος και όλο το νησί, όλο τον χρόνο θα πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας φροντίδας και επιμέλειας, είναι μια άσκηση πρακτική των αρμοδίων, για να διαπιστώσουν πώς και με ποιο τρόπο, μπορούν να οργανώσουν ουσιαστικά και δυναμικά τον χειμερινό τουρισμό.

Εξάλλου, ως τώρα, ο χειμώνας μάς υπέδειξε τις αδυναμίες της πόλης και του νησιού, μάς έστειλε πολλά προειδοποιητικά μηνύματα, που αν σωστά τα εκτιμήσουμε και τα αξιολογήσουμε, ίσως μπορέσουμε να θεραπεύσουμε πολλά χρόνια προβλήματα και αδυναμίες που επιμελώς κρύβουμε.

Δεν είναι κακό να αναδείξουμε και να τα λύσουμε, αφού δεν φταίει μόνον ένας ή λίγοι, εγώ θα έλεγα όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι.
Η νεκρή σήμερα χειμερινή τουριστική περίοδος είναι η πιο κατάλληλη για να προγραμματίσεις και να δράσεις παντού. Τίποτε δεν σε εμποδίζει. Φτάνει να το θέλεις τώρα και να μην το αναβάλλεις για μετά.

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"

Μαρία Καρίκη: Πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση;

Θάνος Ζέλκας: "Τηλεπερσόνες στα ψηφοδέλτια: Αυτή η μάστιγα"

Αγαπητός Ξάνθης: Η μετεγκατάσταση των ταχυδρομείων Ρόδου στην Εθνικής Αντιστάσεως είναι μια πολεοδομική «βόμβα» στα θεμέλια της πόλης μας

Κοσμάς Σφυρίου: Τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας απάνηση στην 7χρονη δικτατορία 1967-74