Τρεις τσιγγάνοι έκλεψαν από 76χρονο Ψινθενό 150.000 ευρώ

Τις οικονομίες μιας ζωής ύψους 150.000 ευρώ, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν τρεις Ρομά από το σπίτι 76χρονου στην Ψίνθο, οι οποίοι τον επόμενο μήνα θα δικαστούν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να μπουν μέσα χρησιμοποιώντας το κλειδί που είχε κρύψει ο ιδιοκτήτης (!) και με τα χρήματα που αφαίρεσαν, επιχείρησαν να αγοράσουν ακίνητα στην Πάτρα!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2015, δηλαδή πριν από πέντε χρόνια, είχε καταγγελθεί στην αστυνομία η οποία και εξιχνίασε λίγους μήνες αργότερα την υπόθεση, για την οποία και σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οι τρεις αθίγγανοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 58χρονος αθίγγανος μαζί με τις δύο ομόφυλές του ηλικίας 59 και 39 ετών αντίστοιχα, πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε ο –τότε- 76χρονος στην Ψίνθο και αφού χρησιμοποίησαν το κλειδί που είχε κρυμμένο ο ιδιοκτήτης στην αυλή, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε τα 150.000 ευρώ.

Επρόκειτο για όλες τις οικονομίες που είχε ο 76χρονος και τις οποίες είχε βγάλει το προηγούμενο διάστημα από την τράπεζα και τις είχε κρύψει σπίτι του, θεωρώντας ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα μας, εκεί θα ήταν ασφαλέστερα.

Όταν ο ηλικιωμένος επέστρεψε σπίτι του και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία διενήργησε τη σχετική προανάκριση.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που έγινε στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο Ρόδου για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, προσήχθη ο 58χρονος ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την κλοπή.

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι τέσσερις μήνες πριν, είχε μεταβεί στην περιοχή της Ψίνθου με τις δύο ομόφυλές του και ενώ αυτός περίμενε στην πλατεία του χωριού, οι δύο γυναίκες πήγαν σε σπίτι που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτόν, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ σε τρεις δεσμίδες. Οι δύο γυναίκες μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, πήγαν και τον βρήκαν, μοιράστηκαν τα χρήματα και επέστρεψαν στη Ρόδο.

Ερωτηθείς ο 58χρονος τι έχει κάνει τα χρήματα, είχε δηλώσει ότι τα είχε ξοδέψει, γεγονός όμως που διέψευσε η κόρη του η οποία είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της αγόρασε λίγο έξω από την Πάτρα οικόπεδο αξίας 30.000 ευρώ! 

Η ίδια είπε επίσης πως είχε ακούσει ότι και η 39χρονη είχε αγοράσει σπίτι στην περιοχή της Πάτρας. 

Για όλα αυτά οι τρεις αθίγγανοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου πλέον, στις 16 Μαρτίου.