Για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών στη Ρόδο κατηγορούνται 50χρονη και 47χρονος

Για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών στη Ρόδο κατηγορούνται 50χρονη και 47χρονος

Για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών στη Ρόδο κατηγορούνται 50χρονη και 47χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 250 ναρκωτικών χαπιών, θα δικαστούν 50χρονη και 47χρονος, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις αρχές Μαρτίου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από επτά χρόνια και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Μαΐου 2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στην 50χρονη και βρέθηκαν στην κατοχή της πενήντα τέσσερα (54) ναρκωτικά χάπια, καθώς επίσης και τέσσερις (4) κενές περιεχομένου συσκευασίες - συνολικής χωρητικότητας 120 - χαπιών.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι η 50χρονη προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά χάπια από τον 47χρονο, λίγο πριν τη σύλληψή της, με σκοπό να τα διαθέσει σε τοξικομανείς.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν τον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου και στο σπίτι του, στην πόλη της Ρόδου, βρέθηκαν συνολικά διακόσια τρία (203) ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Τα ναρκωτικά χάπια, τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε μόνο ο 47χρονος μαζί με το συνήγορο του Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, ενώ η 50χρονη αν και δεν εμφανίστηκε, δικάστηκε ωσεί παρούσα.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχη την 50χρονη στην οποία επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, και στον 47χρονο, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας, επέβαλλε φυλάκιση 3 ετών την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2018 και καθώς σε βάρος της 50χρονης εκκρεμούσε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, εντοπίστηκε, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου για τα περαιτέρω.

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τόσο η 50χρονη όσο και ο 47χρονος άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 11 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας