Άλλη μια κλοπή είχαν κάνει οι 4 τσιγγάνοι στη Ρόδο

Άλλη μια κλοπή είχαν κάνει οι 4 τσιγγάνοι στη Ρόδο

Άλλη μια κλοπή είχαν κάνει οι 4 τσιγγάνοι στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 560 ΦΟΡΕΣ

Άλλη μία κλοπή προστέθηκε στο .. «ενεργητικό» των τεσσάρων Ρομά, για τους οποίους την περασμένη εβδομάδα σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Πρόκειται για έναν 37χρονο και τον 14χρονο γιο του, καθώς και δύο ομόφυλούς τους ηλικίας 18 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι «δραστηριοποιούνταν» στις περιοχές των Κολυμπίων και της Καλάθου και κατηγορούνταν για τέσσερις κλοπές, μία απόπειρα κλοπής και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας του νησιού μας.

Ωστόσο στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως οι ίδιοι είχαν διαπράξει άλλη μία κλοπή, αυτή τη φορά στο χωριό Μάσσαρι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, την 1η Φεβρουαρίου 2020, οι τέσσερις Ρομά παραβίασαν επιχείρηση στο συγκεκριμένο χωριό και αφαίρεσαν από εκεί εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.

Και για αυτή την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων.

Σε ό,τι αφορά τις λοιπές περιπτώσεις, αυτές διακριβώθηκαν στο πλαίσιο συνδυαστικής αξιολόγησης στοιχείων-καταγγελιών και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που έγινε από το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Έτσι φέρονται ότι το χρονικό διάστημα από 8 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2020 οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εντόπιζαν και παραβίαζαν ιδιωτικούς χώρους στις περιοχές Κολύμπια και Κάλαθος, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα και αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020 παραβίασαν στην Κάλαθο τέσσερα κοντέινερ.

Επίσης, από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020 οι ίδιοι αφαίρεσαν από ένα σκάφος που βρισκόταν σε οικόπεδο στα Κολύμπια ένα ραδιόφωνο, ενώ από αποθήκη στην ίδια περιοχή διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.

Οι δράστες το χρονικό διάστημα από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020 στα Κολύμπια επισκέφθηκαν ένα μικρό εκκλησάκι από το οποίο δεν αφαίρεσαν κάτι, ενώ από τις 11 έως τις 12 Φεβρουαρίου από άλλο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας στα Κολύμπια, αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη ληστεία, στις 5 Φεβρουαρίου στις 3 τα ξημερώματα οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στ’ Ασγούρου με σκοπό την κλοπή. Αν και τους αντιλήφθηκε η γυναίκα, οι δράστες κατάφεραν με τη βία να της αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Οι δράστες προχθές προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και εξεταζόμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, ενώ υπέδειξαν και το χώρο στην περιοχή του Καρακόνερου, όπου είχαν κρύψει την τηλεόραση που είχαν αφαιρέσει από το εκκλησάκι στα Κολύμπια.

Η τηλεόραση κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου