Ρόδος: Διπλής κατεύθυνσης θα γίνει η οδός Παπανικολάου

Ρόδος: Διπλής κατεύθυνσης θα γίνει η οδός Παπανικολάου

Ρόδος: Διπλής κατεύθυνσης θα γίνει η οδός Παπανικολάου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3586 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε το θέμα χθες από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Φωτεινοί σηματοδότες θα τοποθετηθούν άμεσα στον κόμβο της οδού Γεωργίου Παπανικολάου η οποία αναμένεται να γίνει και πάλι διπλής κατεύθυνσης.

Το θέμα ήρθε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) καθώς αποτελεί βούληση της Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών η οποία και εγκρίθηκε, αναμένεται να εγκατασταθούν φανάρια στον κόμβο της συμβολής των οδών Παπανικολάου, Ηρώων Πολυτεχνείου και Κω.

Μάλιστα, έχει γίνει η σχετική μελέτη και θα σταλεί άμεσα για έγκριση στην Αποκεντρωμένη, οπότε τα φανάρια αναμένεται να τοποθετηθούν μέσα στο Μάρτιο, παράλληλα με την αμφιδρόμηση της οδού.

Για θέσεις στάθμευσης στα φαρμακεία
Επιστολή προς την Οικονομική Επιτροπή θα αποστείλει η ΕΠΖ ζητώντας της, ως καθ’ ύλην αρμόδια, να επανεξετάσει το θέμα με τις θέσεις στάθμευσης έμπροσθεν των φαρμακείων για τις οποίες επίσης υποχρεούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των 300 ευρώ, έπειτα από σχετική κανονιστική διάταξη.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση κυρίως από το μέλος της ΕΠΖ, Αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Καραμαρίτη με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για την αλλαγή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο της πόλης, θέμα που περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο κ. Καραμαρίτης, λοιπόν, με αφορμή τη συζήτηση για αυτό το θέμα, κάλεσε τους συναδέλφους του να πάρουν θέση σχετικά με τα φαρμακεία καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα θέμα που συζητά όλη η Ρόδος και επίσης στην υπόλοιπη χώρα δεν πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο. Ο ίδιος, έκανε επίσης λόγο για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που δεν έχει να κάνει τόσο με τα 300 ευρώ αλλά με τον συμβολισμό.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΠΖ, Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Ταρασλιάς, εξήγησε ότι η ΕΠΖ έχει την αρμοδιότητα μόνο να χωροθετεί και ότι πρόκειται για ένα θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής. Μάλιστα, ανέφερε ότι η απόφασή της για να παραχωρήσει ο Δήμος, ατελώς, θέσεις στους δικαστικούς υπαλλήλους επεστράφη από την Αποκεντρωμένη. «Βάσει νόμου δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ατελώς», τόνισε ο κ. Ταρασλιάς.

Μετά από τις τοποθετήσεις και άλλων συμβούλων, ο τελευταίος είπε ότι θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς την Οικονομική Επιτροπή με το οποίο θα της ζητούν να αποφανθεί περί του τέλους στάσης και στάθμευσης για τα φαρμακεία και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.

Προβληματισμός για το κυκλοφοριακό
Αναβλήθηκε χθες η εισήγηση που ήρθε σχετικά με την αλλαγή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, το ωράριο ήταν 7-10 το πρωί και 3-5 το απόγευμα. Παρατηρείται, όμως, το φαινόμενο στο ενδιάμεσο οι θέσεις αυτές να καταλαμβάνονται και τελικά να καταστρατηγείται το ωράριο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες ότι δεν είναι ελεύθερες για φορτοεκφόρτωση.

Έτσι, η εισήγηση που ήρθε ήταν για αλλαγή του ωραρίου από τις 8:00 το πρωί έως και τις 8:00 το βράδυ καθώς πιστεύεται ότι έτσι αποτρέπεται πιο αποτελεσματικά η κατάληψή τους ενώ θα διενεργείται έλεγχος από τη λιμενική αστυνομία σ’ αυτά τα 11 σημεία στο κέντρο της πόλης.

Με την εισήγηση που ήρθε, πάντως, διαφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αποφορτίζουμε την πόλη από τα οχήματα και όχι να την επιβαρύνουμε ενώ κατέθεσε την πρότασή του να γίνεται η φορτοεκφόρτωση πριν από τις 8:00 το πρωί.

Ο κ. Ταρασλιάς, πάντως, είπε ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα που χρειάζονται τροφοδοσία. Ο κ. Δράκος, πάντως, επέμεινε λέγοντας ότι κατανοεί την αγωνία του Συνδέσμου των φορτοεκφορτωτών ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοιος κυκλοφοριακός φόρτος στο κέντρο της πόλης καταλήγει να είναι…ο εχθρός του πολίτη και κάποια στιγμή…θα σκάσει η «βόμβα» με το κυκλοφοριακό! Στη συνέχεια, πρότεινε αναβολή του θέματος.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της ΕΠΖ κάλεσε και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να σκεφτούν τι θα γίνει με τη φορτοεκδόρτωση και γενικά να καταθέσουν την άποψή τους για τη λειτουργία του κέντρου.
Τελικά, το θέμα αναβλήθηκε και σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά θα επανέλθει με νέα εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ θα καλέσουν και εκπροσώπους του Συνδέσμου να είναι παρόντες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο