Λιμεναρχείο Ρόδου: Νοτιάδες έως 8 μποφόρ αύριο σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το από 26-02-2020/1300 "Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού" της ΕΜΥ και το με αριθ. πρωτ.: 715/26-02-2020 έγγραφο ΓΓΠΠ/ΕΣΚΕ, για αύριο Πέμπτη 27-02-2020, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά εώς 8 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά εώς 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Κατόπιν αυτών, οι Πλοίαρχοι - Κυβερνήτες και Ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούνται όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, επιπρόσθετα οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών.