Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 771 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών, δεύτερη του προγράμματος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erarmus+2019-1-IT02-KA229-062216_4 με Θέμα: “MY SMART SCHOOL”.

Στη συνάντηση, που έγινε στην Κραϊόβα της Ιταλίας στο διάστημα 16-22 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν 2 εκπαιδευτικοί και 6 μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνάντησης οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου, αρχικά, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το νησί και το σχολείο και να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες παρουσιάσεις των μαθητών των υπόλοιπων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια παρουσίασαν ένα διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας με τους υπόλοιπους μαθητές, κάνοντας χρήση του εργαλείου Google Slides και παρακολούθησαν τη χρήση των εργαλείων Google - Maps και Google-Sites από τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων.

Τέλος, πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους χώρους του σχολείου υποδοχής, όπως συμμετοχή σε ομαδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με τη χρήση κινητών, αλλά και σε επιμορφωτικές και πολιτισμικές επισκέψεις στα αξιοθέατα της πόλης και σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Εντυπώσεις μαθητριών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα:
• «Ήταν μια τέλεια εμπειρία που ο καθένας θα έπρεπε να ζήσει γιατί η συνεργασία με τόσα παιδιά από διαφορετικές χώρες ήταν φανταστική!»

• «Από το ταξίδι έχω αποκτήσει πολλές υπέροχες αναμνήσεις. Θα σκέφτομαι πολλά πράγματα και πάντα θα χαμογελάω. Θα θυμάμαι τα μέρη στα οποία πήγαμε, μουσεία, σχολεία, αξιοθέατα. Θα θυμάμαι επίσης την φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε εμάς και τους μαθητές των άλλων χωρών!»

Η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών έχει προγραμματιστεί για τις 17-23 Μαΐου στην Πορτογαλία.

Διαβάστε ακόμη

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Επιτυχής συμμετοχή του 4ου ΓΕ.Λ. στην Οικονομική Ολυμπιάδα