Λείπει η διαφάνεια, η αξιοπιστία και η ισονομία…

Εν αναμονή του μνημονίου που έρχεται για να βγάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο από το τέλμα που έχει περιέλθει, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κατάσταση είναι αρκετά μπλεγμένη.

Και αυτό διότι η παρουσία της FIFA και της UEFA στη χώρα μας μπορεί να παρουσιάζεται ως η …σανίδα σωτηρίας, όμως προσωπικά δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όντως έτσι είναι τα πράγματα. Και ρωτάω εγώ σαν απλός φίλαθλος.

Τα τελευταία χρόνια «μνημόνιο» δεν είχαμε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εδώ και πολύ καιρό δεν είναι αυτές που εποπτεύουν την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο παίρνοντας μάλιστα και μέτρα ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αρκετά παιχνίδια της Super League;

Γιατί λοιπόν παρουσιάζονται τώρα ως … ο από μηχανής Θεός που θα μας δώσει τη λύση και θα δούμε καλύτερες ημέρες; Μήπως το πρέπον θα ήταν να μας εξηγήσουν τι είναι αυτό που πήγε στραβά και δεν μπορέσαμε ακόμη να μπούμε στον …ίσιο δρόμο με βάση τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις δικές τους γραμμές και κατευθύνσεις;

Νομίζω ότι τα παραπάνω ερωτήματα είναι απλά και αντιπροσωπεύουν το μέσο Έλληνα φίλαθλο που μπορεί να αντιληφθεί ορισμένα πράγματα και δεν …παραμυθιάζεται εύκολα από το …σανό που του σερβίρουν, καμουφλαρισμένο με ένα ωραίο περιτύλιγμα, ασορτί και με το κλίμα των ημερών, ένεκα περιόδου Αποκριάς. Επιπρόσθετα, η δική μου λογική λέει το εξής: στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειμμα νόμου και διατάξεων. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μόνο στη θεωρία αλλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, ή εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο «ισχυρός» μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και είναι υπεράνω του νόμου όπως έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων ανατρέπονται εν ριπή οφθαλμού ή εφαρμόζονται σε αυτούς που δεν μπορούν να βρουν τα αντίστοιχα …παραθυράκια (τα οποία είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της χώρας).  Αυτό που πραγματικά λείπει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η διαφάνεια, η αξιοπιστία και η ισονομία εξαιτίας του ότι στο χώρο έχουν εισέλθει «μπράβοι» και νονοί της νύχτας.

Και αυτοί δεν πρόκειται να φύγουν όσα πολυσέλιδα μνημόνια και αν υπογράψει η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση.

Δραγάτης Δημήτριος