Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το «Rhodes Tour»

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το «Rhodes Tour»

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το «Rhodes Tour»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 246 ΦΟΡΕΣ

Κάθε χρόνο οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες έχουν κάτι καινούριο να προσφέρουν στη Ρόδο κι αποτελούν μια πρώτης τάξεως προώθηση του νησιού ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δόθηκαν χθες χρήσιμα στοιχεία για τη δι

Χθες δόθηκε η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου, λίγες μέρες προτού ξεκινήσει το «Rhodes Tour», ώστε να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τους διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στη Ρόδο, παρουσία κορυφαίων ομάδων.

Ο Ιωάννης Παπασταματάκης, πρόεδρος του διοργανωτή Ροδήλιου, ανέφερε πως φέτος είναι η τέταρτη χρονιά διοργάνωσης των αγώνων με τον ανώτατο αριθμό συμμετοχών, όπως προβλέπεται από την UCI, δηλαδή 25 ομάδων και 176 συνολικά ποδηλατών. Παρά την τεράστια προετοιμασία που απαιτείται, το αποτέλεσμα είναι τόσο σημαντικό που γεμίζει με περηφάνια όλους όσοι εργάζονται γι’ αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, σημείωσε ότι θα συμμετάσχουν και 21 Έλληνες, ενώ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες. Επίσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Γιώργο Χατζημάρκο, ιδέα και του οποίου ήταν η διοργάνωση, ώστε να έχει διάρκεια και να ωφελήσει τον τόπο, όπως επίσης τον Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ αλλά και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για τη στήριξη.

Ο Γιάννης Φλεβάρης, αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας, ανέφερε πως η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα της ελληνικής ποδηλασίας και οι αγώνες αυτοί βοηθούν στην ανάδειξη του νησιού ως ηγέτιδα δύναμη του αθλήματος σε πολλούς τομείς, όπως η κατασκευή ποδηλάτων και η ανάπτυξη. Ούτως ή άλλως η ποδηλασία στη χώρα μας ξεκίνησε από τη Ρόδο και το ποδηλατοδρόμιο εδώ, αλλά συνεχίστηκε ακόμα και στην ιταλική κατοχή, αφού αθλητές από τη Ρόδο πανηγύριζαν τις νίκες τους με την ελληνική σημαία.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, σύμφωνα με τον κο Φλεβάρη, θεωρεί πως οι δράσεις πολιτισμού κι αθλητισμού βοηθούν για να γίνει η Ρόδος ένας πολυσυλλεκτικός τουριστικός προορισμός, έχοντας πρωτεύοντα ρόλο και το τοπικό στοιχείο για την επιτυχία μέσω του Ροδήλιου. Κλείνοντας προσκάλεσε όλους τους Ροδίτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να θαυμάσουν τους ποδηλάτες μέσα από τη χάρη που το άθλημα προσφέρει.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης, συνεχάρη τον Ροδήλιο για τη διοργάνωση και τόνισε πως τα γεγονότα αυτά πρέπει να αποτελούν, κατά κάποιον τρόπο, εξετάσεις, για τον καθένα, ώστε με την προώθησή τους να γίνεται διαφήμιση του νησιού και να ζητούν πια από μόνοι τους οι αθλητές και οι ομάδες να συμμετέχουν. Σημείωσε πως η Ρόδος αξίζει αυτές τις διοργανώσεις ως φιλόξενος τόπος που είναι.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκπροσώπησε ο Στάθης Κουσουρνάς που σημείωσε ότι ως φορέας στηρίζουν τις δράσεις με προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία. Αυτές άλλωστε αποτελούν ένα «παράθυρο» για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προσφέρουν αθλητική παιδεία, αλλά και μια ευκαιρία, ώστε ο κόσμος να βάλει στη ζωή του τον αθλητισμό και στην προκειμένη περίπτωση το ποδήλατο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Ζώης Δρίβας, δήλωσε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι οι φορείς της περιοχής μας στηρίζουν το γεγονός και κάθε χρόνο εξελίσσεται και έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο καιρός για την επιτυχία, ενώ το οδικό δίκτυο όπου έχουν χαραχτεί και οι διαδρομές είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μάλιστα στάθηκε στο ότι υπάρχουν οι ομάδες που ταξιδεύουν για τους αγώνες τρίτη και τέταρτη φορά, καθώς επίσης κι εκείνες με πρώτη παρουσία φέτος. Κάθε μία άλλωστε έχει την ιδιαιτερότητά της, όπως η αμερικάνικη “Novo Nordisk” που αποτελείται από διαβητικούς αθλητές στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού και της άσκησης γενικότερα από τον καθένα.

Επιπλέον δράσεις της διοργάνωσης
Το ερχόμενο Σάββατο, πριν από την παρουσίαση των ομάδων που είναι προγραμματισμένη για τις 17.00, θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου μια εκδήλωση με τη συμμετοχή παιδιών για την πρώτη τους επαφή με την ποδηλασία μέσα από κάποια παιχνίδια, όπως προωθείται από το πρόγραμμα της UCI και του ΟΗΕ. Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη στον περιφερειακό δρόμο στην περιοχή «Ζέφυρος» θα γίνει το σιρκουί του Ροδήλιου με τη συμμετοχή Ρόδιων ποδηλατών, όπως κι αυτών από τις συμμετέχουσες ομάδες εκτός Ελλάδος, με ώρα εκκίνησης στις 16.00.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

17.30: επίσημη παρουσίαση των ομάδων στην πλατεία Δημαρχείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
«International Rhodes Grand Prix» 194 χλμ. Εκκίνηση στις 11.00 από την Πλατεία Δημαρχείου. Τερματισμός στις 15.30 στην πλατεία Δημαρχείου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
Αγώνας σιρκουί στον παραλιακό δρόμο της νέας Μαρίνας στις 16.00, στο πλαίσιο της Ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
12.00: Εκκίνηση 1ου ΕΤΑΠ, απόστασης 150 χλμ., από την πλατεία Δημαρχείου και τερματισμός στις 15.30 στα Μαριτσά. Οι ποδηλάτες θα κάνουν τέσσερις στροφές μήκους 19 χλμ. ανα στροφή γύρω από τα Μαριτσά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
10.45: Εκκίνηση 2ου ΕΤΑΠ απόστασης 145 χλμ., με εκκίνηση από την πλατεία Δημαρχείου και τερματισμό στο Παραδείσι στις 14.30.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
11.00: Εκκίνηση 3ου ΕΤΑΠ απόστασης 164χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:
2 PRO TEAM
3 ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
11 ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ
9 ΕΘΝΙΚΑ ΚΛΑΜΠ

1 Team SKS Sauerland NRW
2 Εθνική Ομάδα Κύπρου
3 Dukla Banska Bystrica
4 Maloja Pushbikers Continental Team
5 Spirit Tifosi BSS
6 Αίολος Αθηνών
7 Rodilios-Iviskos Team
8 Velo Schils - Interbike RT
9 UNO-X Development
10 Tufo Pardus Prostějov
11 Εθνικό Ελλάδος
12 Bygdø IL
13 Team Novo Nordisk
14 Holdsworth Zappi
15 Lotto Kern Haus
16 Εurope Cycling Trips - CMI Pro Cycling
17 Toronto Hustle
18 Dauner Akkon Pro Cycling Team
19 Montenegro-ProApparel-NiCe Cycling Team
20 Joker Fuel of Norway
21 Tønsberg Cycle Club
22 Mazowsze Serce Polski
23 Νational Team of Turkey
24 Team Vorarlberg Santic
25 Asker CX Elite men.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”