Για απάτη και υπεξαίρεση κατηγορείται ιδιοκτήτης πρακτορείου

Για απάτη και υπεξαίρεση κατηγορείται ιδιοκτήτης πρακτορείου

Για απάτη και υπεξαίρεση κατηγορείται ιδιοκτήτης πρακτορείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1129 ΦΟΡΕΣ

Για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατηγορείται 62χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του 62χρονου συνάδελφός του σε νησί του νομού μας και στις 10 Μαρτίου πρόκειται να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων μετά από έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2017 ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και του επιβλήθηκε για τις κατηγορίες αυτές, συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος διότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 είχε λάβει από τον συνάδελφό του που διατηρεί παρόμοια επιχείρηση σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου, δεκαέξι δελτία του παιχνιδιού «Στοίχημα» συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.
Ο 62χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο όφειλε με την έκδοση των δελτίων να καταβάλει στον συνάδελφό του (ο οποίος και ήταν αυτός που υπέβαλε τη μήνυση), την αξία των δελτίων κάτι που δεν έκανε όπως επίσης δεν κατέβαλε ούτε και τα κέρδη που προέρχονταν από τα ίδια δελτία, ύψους 16.500 ευρώ.

Μάλιστα – σύμφωνα πάντα με τα όσα κατηγορείται ο 62χρονος- έπεισε τον συνάδελφό του να του στείλει τα παραπάνω δελτία λέγοντάς του πως εκείνος (ο 62χρονος) δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του καθώς είχε υπερβεί το πλαφόν που του είχε θέσει ο ΟΠΑΠ.
Για αυτό και τον έπεισε να καταθέσει τα δελτία για λογαριασμό των πελατών του 62χρονου. Ωστόσο βάσει του κατηγορητηρίου, ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του αλλά να παίξει ο ίδιος με δελτία που δεν θα πλήρωνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υποστεί βλάβη η περιουσία του καταγγέλλοντος κατά περίπου 30.000 ευρώ καθώς αν και κέρδισε σε όλα τα δελτία δεν κατέβαλλε την αξία τους αλλά ούτε και τα ποσά που κέρδισε.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του