Στις εργασίες τους επιστρέφουν οι 57 απολυμένοι της ΔΕΥΑΡ

Στις εργασίες τους στη ΔΕΥΑΡ, επιστρέφουν με απόφαση του δικαστηρίου, οι 57 υπάλληλοι που απολύθηκαν μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, καταθέτοντας δια του δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη, ασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας με προσωρινή διαταγή (προσωρινή ρύθμιση κατάστασης), το δικαστήριο να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις εργασίες τους και να πληρώνονται κανονικά για τις παροχές των υπηρεσιών τους, έως την εκδίκαση της αγωγής που πρόκειται να καταθέσουν.

Σημειώνεται πως με την αγωγή που θα καταθέσουν κατά της ΔΕΥΑΡ οι εργαζόμενοι, κατά την ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών, θα αιτηθούν την αναγνώριση της ακυρότητας της καταγγελίας της εργασιακής τους σχέσης.

Η αίτηση προσωρινής ρύθμισης κατάστασης συζητήθηκε χθες το μεσημέρι και ενώπιον του αρμόδιου δικαστή εμφανίστηκε και κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της κ. Γιώργο Υψηλάντη, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΥΑΡ κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Καληρώη Νικολιδάκη, όπως και οι συνάδελφοι τους από το Δήμο Ρόδου κ.κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου και Κώστας Γιαννακός.

Ο Δήμαρχος Ρόδου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως οι 57 εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης και πως η πρόσληψη τους είναι απόλυτα νόμιμη.

Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε στη συνέχεια, έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι οι 57 εργαζόμενοι επιστρέφουν κανονικά στις εργασίες τους.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στην αίτηση τους οι εργαζόμενοι αναφέρονταν αναλυτικά στο ιστορικό της πρόσληψης τους (η πλειοψηφία αυτών πριν το 2001) τόσο από τη ΔΕΥΑ Ιαλυσού όσο και από τη ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου, τον τρόπο με τον οποίο με τη συνένωση των δήμων «απορροφήθηκαν» από τη ΔΕΥΑΡ, στην ανώνυμη καταγγελία που έγινε το 2014 αναφορικά με την αμφισβήτηση της νομιμότητας της μετατροπής των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η καταγγελία δε αυτή είχε ως αποτέλεσμα την τότε απόλυση τους και την επαναπρόσληψη τους τρία χρόνια αργότερα μετά την έκδοση νόμου που αφορούσε την «Κατάταξη προσωπικού Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης που προέκυψαν από συγχωνεύσεις», για να απολυθούν και πάλι πριν από λίγο καιρό με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην ίδια αίτηση οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «παράνομη απόλυση τους και παραβίαση του σχετικού νόμου», καθώς όπως τονίζουν συγκεκριμένες διατάξεις αυτού του νόμου «κυριολεκτικά αγνοήθηκαν από την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ σε όποια περίπτωση ελήφθησαν υπόψη το περιεχόμενό τους διαστρεβλώθηκε πλήρως. Έτσι, ενώ υφίσταται μία διάταξη που ξεκάθαρα αναγνωρίζει την κατάταξή των υπαλλήλων σε θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου, η προσβαλλόμενη πράξη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση».

Οι 57 εργαζόμενοι πρόσθεσαν επίσης ότι η απόφαση που λήφθηκε (μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ και αφορούσε την απομάκρυνση τους από τις εργασίες τους, βλάπτει σαφέστατα και βαρύτατα τα έννομα συμφέροντά τους.

«Όλοι μας έχουμε ως μοναδική πηγή βιοπορισμού, υμών και των οικογενειών μας, την εργασία μας στη ΔΕΥΑΡ. Πρέπει δε να επισημάνουμε το γεγονός ότι πρόκειται κατ’ ουσία για τη δεύτερη φορά που απολυόμαστε από την επιχείρηση, αφού η πρώτη μας απόλυση έλαβε χώρα το έτος 2014. Και ενώ είχαμε τρόπον τινά δρομολογήσει τη ζωή μας, εμπιστευθήκαμε τη διάταξη του νόμου, εμπιστευθήκαμε τη βουλή και τον νομοθέτη, αφήσαμε τις όποιες εργασίες είχαμε βρει και επιστρέψαμε στη ΔΕΥΑΡ. Αποτέλεσμα αυτής της εμπιστοσύνης είναι σήμερα πάλι, 5 χρόνια μετά να βρεθούμε ξανά απολυμένοι βλέποντας τις ζωές μας να καταστρέφονται» τονίζουν στην αίτηση τους οι εργαζόμενοι.