Λιμεναρχείο Ρόδου: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Δωδεκάνησα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το από 28-02-2020/1100 "Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού" με Α.Α.: 3/2020 της ΕΜΥ/ΕΜΚ, σήμερα Παρασκευή 28-02-2020, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα τα οποία θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (29-02-2020).

Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ αναμένονται από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και από τη νύχτα στην υπόλοιπη χώρα, οπότε στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (29-02-2020) και από το απόγευμα στα ανατολικά.

Κατόπιν αυτών, οι Πλοίαρχοι - Κυβερνήτες και Ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούνται όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, επιπρόσθετα οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών.