Διαγωνισμός για να πουληθεί το «δελφίνι της ζωής και της ελπίδας»

Διαγωνισμός για να πουληθεί το «δελφίνι της ζωής και της ελπίδας» ως σκραπ θα πραγματοποιηθεί από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΓΑΛΗΝΟΣ, όπως αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το διοικητικό της συμβούλιο.

Όπως είναι γνωστό το δελφίνι που πραγματοποιούσε ιατρικές αποστολές σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για εξετάσεις  των κατοίκων έχει παροπλιστεί από το 2014, και από τότε παραμένει στο νέο καρνάγιο. Δυστυχώς,  παρά τις προσπάθειες και τη διενέργεια διαγωνισμού για την πώλησή του δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Λόγω της πολυετούς εγκατάλειψής του έχει υποστεί υλικές ζημιές και λεηλασίες κάτι που οδήγησε τη διοίκησή του στην τελευταία της συνεδρίαση στις 25 του μήνα να αποφασίσει τη διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίησή του.

Ειδικότερα,  ο πρόεδρος Γιώργος Χαλκιδιός ενημέρωσε τα μέλη στη συνεδρίαση ότι το σκάφος παραμένει παροπλισμένο στο νέο καρνάγιο, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί υλικές ζημιές από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις λεηλασίες.

Τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να γίνει από ναυπηγό έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το «ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και να οριστεί η αξία του ως ΣΚΡΑΠ, προκειμένου να προχωρήσει η εταιρεία στην εκποίηση-πώληση του.