Ελεύθερη με όρους η 26χρονη που παρέλαβε δέμα με ηρωίνη στη Ρόδο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της η 26χρονη Ελληνίδα που εντοπίστηκε από Λιμενικούς να παραλαμβάνει δέμα που περιείχε 380 γραμμάρια ηρωίνης.

Η σύλληψη της 26χρονης έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 το μεσημέρι και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για παράβαση του  νόμου 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της.

Έτσι χθες η 26χρονη βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τις κατηγορίες όπως αυτές της καταλογίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, η 26χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της  μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ.
 


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο περιπολίας εντοπίστηκε ύποπτο δέμα (σακούλα) στην περιοχή «ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» Ρόδου, όπου με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΓΚΟΡΝΤΟΝ» διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ναρκωτική ουσία. 

Το δέμα τέθηκε σε ελεγχόμενη παρακολούθηση και με τη συνδρομή αστυνομικών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020, εντοπίστηκε και συνελήφθη  η 26χρονη, η οποία παρέλαβε το δέμα.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το πακέτο περιείχε:
α) μία πλαστική συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων τριάντα πέντε (335) γραμμαρίων και 

β) μία (01) πλαστική συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους σαράντα πέντε (45) γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι της 26χρονης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) μία (01) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης,
β) μία (01) πλαστική συσκευασία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
γ) δέκα (10) ναρκωτικά δισκία πιθανότατα MDMA,
δ) δύο (02) πλαστικές κάρτες με υπολείμματα ηρωίνης και
ε) το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250 €) ευρώ.

Όλα τα ευρήματα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Συνήγορος υπεράσπισης για την 26χρονη παραστάθηκε ο κ. Μανώλης Βλάχος.