Αποκολλήθηκε φορτηγό πλοίο στην Κω

Αποκολλήθηκε φορτηγό πλοίο στην Κω

Αποκολλήθηκε φορτηγό πλοίο στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

Φορτηγό πλοίο που μετέφερε καλαμπόκι και οχτώ άτομα πλήρωμα, τα οποία είναι όλα καλά στην υγεία τους, προσάραξε κοντά στην Κω.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «VON PERLE» σημαίας COOK ISLANDS, με πλήρωμα οκτώ (08) αλλοδαπούς. Το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» στην Κω.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Reni Ουκρανίας με τελικό προορισμό την Κύπρο, έμφορτο με 3.300 Μ3 καλαμπόκι. Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή κατέπλευσαν προς τυχόν παροχή συνδρομής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και δύο (02) Ρ/Κ πλοία, ενώ από ξηράς έσπευσε ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σε διενεργούμενη υποβρύχια αυτοψία από ιδιώτη δύτη δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος, ούτε η εισροή υδάτων.

Το «VON PERLE» λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα προχθές το μεσημέρι, αποκολλήθηκε ασφαλώς με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ» και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του «VOR PERLE» μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο