Τάσος Ψυλλάκης: «Είναι μία δικαίωση για την παράταξή μας!»

Τάσος Ψυλλάκης: «Είναι μία δικαίωση για την παράταξή μας!»

Τάσος Ψυλλάκης: «Είναι μία δικαίωση για την παράταξή μας!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 402 ΦΟΡΕΣ

Το πρώην μέλος της Ένωσης Τάσος Ψυλλάκης με αφορμή τη δικαστική διαμάχη με την τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΔ, αναφέρεται στην απόφαση του Εισαγγελέα «να βάλει την υπόθεση στο αρχείο» και στέλνει το μήνυμα ενόψει των νέων εκλογών

Μια πρώτη γεύση από την επικείμενη προεκλογική περίοδο στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, έστειλε η πρώην διοίκηση της Ένωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε προχθές το βράδυ!

Οι Τάσος Ψυλλάκης, Τσαμπίκος Τόππος και Σάββας Καλαθενός με αφορμή τη δικαστική διαμάχη που είχαν με την τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΔ, μίλησαν στους δημοσιογράφους προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο ότι «η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο» και να στείλουν το μήνυμα ενόψει των επόμενων εκλογών όπου είναι πιθανό να διεκδικήσουν ξανά την προεδρία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Τάσος Ψυλλάκης αποκάλυψε πως «έχουν βρεθεί ήδη δέκα σωματεία τα με τα οποία εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταθέσουμε μομφή κατά της τωρινής διοίκησης!». Ο κ. Ψυλλάκης χαρακτήρισε «δικαίωση» για την παράταξη στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος «το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή με εντολή εισαγγελέα μπαίνει στο αρχείο». Μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Για όσους θυμούνται, γιατί έχουν περάσει και αρκετά χρόνια από το 2013, ήμασταν παράγοντες της ΕΠΣΔ εκείνη την εποχή. Είχαν γίνει εκλογές και κέρδισε η δική μας παράταξη με αρχηγό το ν Κυριάκο Μεϊμάρη. Μετά τις εκλογές άρχισε ένας ανελέητος πόλεμος με αγωγές και μηνύσεις με σκοπό να μας ανατρέψουν όπως και έγινε. Τη μήνυση είχαν κάνει οι Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Γιώργος Παυλίδης, Παναγιώτης Διακοφώτης και Μιχάλης Αδαμάκης. Θεώρησαν καλό, επειδή έχασαν τις εκλογές, να προβούν σε άλλες ενέργειες, μη επιτρεπτές βέβαια, με συκοφαντικά δημοσιεύματα και ψεύτικές αγωγές , να μας αναγκάσουν να φύγουμε όπως και έγινε.

Πλέον αυτή η διαδικασία έφθασε στο τέλος και με πρόταση του Εισαγγελέα η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος δεκατριών πρώην μελών της ΕΠΣΔ. Θέλω να θυμίσω πως τότε, δεν ξέρω με ποιον τρόπο, γιατί κλειδιά της ΕΠΣΔ είχα εγώ ως ταμίας, διοχέτευσαν κάποιες αποδείξεις στην παράταξη του κ. Διακοφώτη. Με αυτές τις αποδείξεις έκαναν τη μήνυση και επικαλέστηκαν διάφορα πράγματα. Με βάση τις αποδείξεις αυτές που έφυγαν μέσα από τα γραφεία μας και μας εξανάγκασαν σε παραίτηση και φύγαμε».

Ο κ. Ψυλλάκης είπε και τα εξής:
«Η τελευταία έκθεση δείχνει μια διαφορά 135.000 από τα 320.000 αλλά λέει ότι δεν βρέθηκαν νόμιμα παραστατικά 80.000 ευρώ. Δεν σημαίνει ότι χάθηκαν τα λεφτά βέβαια. Ο ορκωτός λογιστής λειτούργησε φορολογικά. Εμείς ως Ένωση ελεγχόμαστε φορολογικά. Λέει για τους μισθούς της γραμματέα τότε, η οποία εισέπραττε περίπου 27.937 ευρώ. Ενώ δηλώναμε στο ΙΚΑ 1.634 ευρώ μικτά, έπαιρνε τα ίδια και σαν μισθό, με αποτέλεσμα να βρεθεί ένα έλλειμμα 27.937 ευρώ.

Και τι έκαναν αυτοί; Παρουσίασαν το ποσό αυτό στις γενικές συνελεύσεις σαν έλλειμμα. Ότι εμείς κάναμε κατάχρηση αυτά τα χρήματα. Επίσης γίνεται αναφορά στον πρώην φροντιστή μας, τον Μιχάλη Αδαμάκη τον οποίο είχαμε πάρει εμείς στη δουλειά. Για τέσσερα χρόνια εισέπραξε 40.000 ευρώ και για να μας πει το …ευχαριστώ, μας έκανε μαζί με τους άλλους τρεις τη μήνυση. Με …ηλίθια για εμένα στοιχεία προσπαθούσαν να μας εξοντώσουν. Δεν αποδείχθηκε τίποτα. Όλα πήγαν περίπατο. Κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι που δεν έκαναν ούτε ένα λεπτό διοίκηση σε κάποιο σωματείο, με αυτό τον απαίσιο, ελεεινό και λασπολογικό τρόπο να μας εξοντώσουν. Ελπίζω κάποια στιγμή, τουλάχιστον να ζητήσουν συγγνώμη για όλη αυτή την ιστορία η οποία έφθασε στο τέλος της».

Ο πρώην ταμίας της Ένωσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν με τη σειρά τους στη δικαιοσύνη:
«Θα συζητήσουμε και με τα άλλα παιδιά για να δούμε αν νομικά μπορούμε να προχωρήσουμε με μηνύσεις. Η άλλη σκέψη είναι η πρόταση μομφής. Έχουμε βρει τα δέκα σωματεία αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να τα αναφέρω. Βέβαια ξέρω ότι η πρόταση μομφής δεν θα περάσει γιατί υπάρχει ο φόβος. Όταν δεν υπάρχει αντιπολίτευση, τότε το σωματείο όταν πάει να ψηφίσει φανερά τον απολογισμό δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί τότε στοχοποιείται».

O Τάσος Ψυλλάκης αναφέρθηκε και στην τωρινή κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρό μας λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Καταρχάς να πω για τη διαιτησία. Από την εποχή που φύγαμε εμείς δεν έχει βγει κανένας καινούργιος διαιτητής. Ας μας πουν ποιος είναι ο καινούργιος. Τον Κυρίτση και τον Πατσιόπουλο εξακολουθώ να βλέπω. Γενικά για το ποδόσφαιρο έχω να πω το εξής. Εμείς αφήσαμε ένα σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δυο φάσεις το οποίο σίγουρα ήθελε βελτίωση. Με αυτό τον τρόπο περιορίζαμε τα …αβαβά και αδιάφορα παιχνίδια. Δυστυχώς τώρα από τον δεύτερο γύρο και μετά υπάρχει αδιαφορία, έλλειψη ανταγωνιστικότητας και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγουν παίκτες. Δείτε τον Ιάλυσο, τη Ρόδο και τον Διαγόρα όπου σχεδόν το 90% του ρόστερ δεν αποτελείται από ντόπιους παίκτες. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Θέλει καινούργιο θεσμικό πλαίσιο.

Όσον αφορά τα οικονομικά τώρα, βλέπω ότι λίγες υποσχέσεις που είχαν δοθεί έχουν υλοποιηθεί. Ένα παράδειγμα θα πω. Όταν ήμασταν εμείς, κανένα σωματείο δεν πλήρωνε τις μετακινήσεις του. Και δεν είχαμε άτομο μέσα στην ΕΠΟ. Οι παιδικές και οι εφηβικές ομάδες πληρώνουν και γιατρούς και διαιτησίες. Οι εκπτώσεις που υπάρχουν στις μετακινήσεις, υπήρχαν και τότε. Τα σωματεία παίρνουν πρωτάθλημα στη Β’ Κατηγορία και δεν ανεβαίνουν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Και το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση και υπάρχει ο φόβος. Τα σωματεία δεν θέλουν να στοχοποιηθούν. Η Πειθαρχική Επιτροπή τώρα. Νομίζω ότι ο Μάχλης έχει κουράσει πλέον και καλό θα είναι να πάει στο σπίτι του.

Υπάρχει μια υπερβολή στα πρόστιμα που μπαίνουν. Διάβαζα τις προάλλες ότι μπήκαν πρόστιμα 500 ευρώ στην ομάδα της Τήλου και στον Εθνικό Αρχίπολης. Αυτά είναι ξεπερασμένα. Δεν μπορείς να φιμώνεις έτσι ένα σωματείο. Ακόμα και λίγο σκληρή κριτική να κάνει. Δείτε τι γίνεται στην πολιτική. Δεν μπορεί στο ποδόσφαιρο να …βαράμε από το πρωί έως το βράδυ ένα σωματείο. Απαιτείται αλλαγή στην Πειθαρχική Επιτροπή. Απαιτείται ένας δικηγόρος. Είμαστε σε συζητήσεις και θα δούμε αν θα διεκδικήσουμε ξανά την Ένωση. Πρέπει να βρεθεί μια νέα διοίκηση που να αγαπάει το ποδόσφαιρο».

Από τη δική του πλευρά ο Τσαμπίκος Τόππος μεταξύ άλλων είπε και τα ακόλουθα:
«Θέλω να ρωτήσω τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΔ. Η τότε γραμματέας έπαιρνε χρήματα ως μισθό και αυτό που δηλώναμε στο ΙΚΑ. Βρέθηκε μια διαφορά, αν δεν κάνω λάθος, περίπου 37.000 ευρώ. Γιατί δεν τα πήρε πίσω από την υπάλληλο η σημερινή διοίκηση; Και κάτι ακόμα. Έλεγαν στις γενικές συνελεύσεις ότι θα πάρουν πίσω από …τους κλέφτες, 230.000 ευρώ τα οποία θα μοιράσουν στα σωματεία της περιοχής μας. Δεν βγήκε ένα σωματείο μετά από τόσες συνελεύσεις να ρωτήσει τι έγιναν αυτά τα χρήματα; Σχετικά με τον Αδαμάκη τώρα. Αυτά τα …παράνομα, σε εισαγωγικά, χρήματα που του δίναμε. Τα πήραν πίσω; Οι ίδιοι μας κάρφωσαν στο ΙΚΑ και κόντεψε ο άνθρωπος τότε να χάσει τη σύνταξή του και με τη βοήθεια τη δική μας ξεπεράσαμε το πρόβλημα αυτό. Σήμερα όλοι έπρεπε να λένε και ένα ευχαριστώ, Αντ’ αυτού το ευχαριστώ είναι να μας στείλουν στη δικαιοσύνη και να μας λασπολογούν».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”