Άρης Λυκογιάννης: «Έχει αλλάξει η μεταξύ μας χημεία…»

Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη ήταν η τρίτη διαδοχική για τον Κολοσσό H Hotels που πλέον έχει αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα… κρυφοκοιτάζει και τα πλέι οφ της EKO Basket League!

Η ομάδα από το νησί μας πλέον βρίσκεται τρεις νίκες πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις ωστόσο η απόσταση από εκεί μοιάζει μεγαλύτερη, καθώς έχει νικήσει φέτος από δύο φορές τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Άρη, τις ομάδες που βρίσκονται στην 13η και τη 14η θέση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο Άρης Λυκογιάννης στο esake.gr και τον Σπύρο Βασιλείου, στον Κολοσσό Η Hotels θα νιώσουν… άνετα αν κάνουν δύο ακόμα νίκες! Ο τεχνικός των «θαλασσί» μιλά για την εικόνα της ομάδας που έχει αλλάξει και την αποδίδει στη χημεία που βρέθηκε ενώ παραδέχεται πως ο μεγάλος στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ.

Μετά και από τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής, και με δεδομένο πως έχετε νικήσει από δύο φορές και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, θεωρείτε πως έχετε εξασφαλίσει την παραμονή στην EKO Basket League;
«Δεν μπορούμε να το πούμε. Ακόμα δεν γνωρίζουμε σε ποιον αριθμό νικών θα κριθεί η παραμονή. Δεν μπορεί να το πει με σιγουριά καμία ομάδα, εκτός της πρώτης εξάδας. Θεωρώ πως κάναμε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα. Είμαστε σε μία απόσταση ασφαλείας και έχουμε και κερδίσει και τις δύο ομάδες από δύο φορές. Θεωρώ πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον ακόμα δύο νίκες για να μπορέσουμε να πούμε πως έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή».
 
Ο Κολοσσός Η Hotels προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες. Θέλατε η ομάδα να φορμαριστεί τη συγκεκριμένη περίοδο;
«Το πιο σημαντικό είναι πως έχει αλλάξει η μεταξύ μας χημεία. Δεν ήταν θέμα φορμαρίσματος. Από την αρχή της σεζόν ενώ είχαμε ποιότητα ως ομάδα δεν είχαμε χημεία μεταξύ των παικτών. Δεν ταίριαζαν οι προσωπικότητες. Πλέον θεωρώ πως με τις αλλαγές που έχουν γίνει έχουμε βρει μια καλύτερη ισορροπία σε αυτό το κομμάτι και διανύουμε μια περίοδο που η ομάδα είναι καλύτερα αγωνιστικά».
 
Πλέον βρίσκεστε μόλις μία νίκη πίσω από την έβδομη θέση. Είναι η είσοδος στα πλέι οφ ο στόχος σας;
«Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Από εκεί και πέρα θα φανεί αν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε. Σαφέστατα και θέλουμε, είναι μια επιθυμία της ομάδας να μπορέσει να μπει και πάλι στα πλέι οφ».
 
Πού πιστεύετε πως θα κριθεί η μάχη της παραμονής;
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ομάδες που μέσα από κάποιο σενάριο εμπλέκονται. Ομάδες που ενδεχομένως τώρα να βρίσκονται σε ρυθμό πλέι οφ. Δεν ξέρω ποιος είναι ο αριθμός των νικών που εν τέλει θα κρίνει την παραμονή. Μπορεί να είναι οι εννέα αλλά ίσως φτάσει και τις 10 νίκες. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα παιχνίδια θα καταφέρουν να πάρουν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή δείχνουν πως είναι σε δυσχερέστερη θέση».
 
Πού οφείλεται το γεγονός πως έχει ανέβει ο αριθμός των απαιτούμενων νικών, ώστε να παραμείνει μία ομάδα στην EKO Basket League;
«Έχει να κάνει και με την απουσία του Ολυμπιακού το αν τελικά θα ανέβουν οι νίκες που απαιτούνται για την παραμονή. Παραδοσιακά μέχρι τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, χρειάζονταν οκτώ νίκες. Φέτος οι ομάδες αποφεύγουν τις ήττες που ενδεχομένως θα είχαν απέναντι στον Ολυμπιακό, οπότε ανεβαίνει και ο αριθμός των νικών που μπορούν να κάνουν».
 
Φέτος ο Κολοσσός H Hotels φιλοξενείται στο νέο γήπεδο της Ρόδου. Πώς είναι η εμπειρία σας στη νέα έδρα της ομάδας;

«Ήταν μια κίνηση απαραίτητη για την ομάδα. Αν θέλουμε να βελτιωθεί συνολικά το πρωτάθλημα, θα πρέπει οι ομάδες να παίζουν σε γήπεδα που είναι καινούρια, μεγάλα, εύχρηστα. Είναι πολύ όμορφο το καινούριο γήπεδο. και θεωρώ πως με μία δύο κινήσεις θα γίνει ακόμα πιο λειτουργικό. Είναι μια κίνηση καλή και για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο που παρακολουθεί τα παιχνίδια, σε σχέση με το "Βενετόκλειο».