Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου είναι γεμάτο  ζωγραφιές που φτιάχνουν τη διάθεση όλων

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γκρίζα σχολικά κτήρια που κάθε άλλο παρά ελκυστικά μπορούν να χαρακτηριστούν από τους μαθητές.

Όταν λοιπόν βλέπουμε την ομαδική δουλειά μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που θέλουν να δώσουν μια ευχάριστη πινελιά στο χώρο μάθησης δεν μπορούμε παρά να την προβάλλουμε και να παρακινήσουμε και άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το 13ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι από τα πιο πολύχρωμα της χώρας, που έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καμβά με ιστορίες χρωμάτων και πρωτότυπες ζωγραφικές παραστάσεις, κάνοντας τους μαθητές να μην βλέπουν την ώρα να βρεθούν στους χώρους του.

Τα πινέλα «πήραν φωτιά», η χρωματική γκάμα που επιλέχθηκε είναι αρκούντως φωτεινή και κάπως έτσι η ψυχρή ατμόσφαιρα τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών τοίχων ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Το αξιόλογο εικαστικό περιβάλλον του σχολείου αποτελεί συνέχεια της γενικότερης προσπάθειας για αισθητική αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ευρύχωρη αυλή με περιμετρικά παρτέρια που πρόκειται να φυτευτούν και να καλλωπιστούν στο προσεχές διάστημα.

(Από το infokids.gr)