Νίκος Καρπαθάκης: «Στόχος μας η εξέλιξη των αθλητών στους Πάνθηρες»

Την άποψη ότι η δουλειά που γίνεται στα τμήματα των Πανθήρων αρχίζει και αποφέρει σιγά σιγά καρπούς εξέφρασε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Ακαδημίας Νίκος Καρπαθάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι «ο σύλλογος συνεχίζει απτόητος το έργο του, πιστός στη φιλοσοφία του από την οποία δεν πρόκειται να παρεκκλίνει για κανέναν απολύτως λόγο» και πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Αυτή η φιλοσοφία και το όραμα που έχουμε έχουν τεθεί από την αρχή της δημιουργίας μας ως Ακαδημίες και ασφαλώς έχει να κάνει και με τον σκοπό μας στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας. Ο βασικός άξονας αυτής της φιλοσοφίας είναι η προπόνηση να δίνει χαρά στα παιδιά και συγχρόνως να τα διδάσκει τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου.

Μεγάλος μας στόχος είναι κυρίως η προσωπική εξέλιξη των αθλητών μας και όχι η βαθμολογική θέση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Θέλουμε τα παιδιά που βρίσκονται στο σύλλογό μας να βλέπουν το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Το παιχνίδι εκτός από τη χαρά που προσφέρει στο παιδί, το βοηθά να εξελιχθεί σωματικά, κοινωνικά αλλά και ψυχολογικά. Καλλιεργεί τη συλλογικότητα και το σεβασμό προς το συμπαίκτη και θέτει τα θεμέλια για έναν χαρακτήρα με ήθος και αρχές».

Αναφερόμενος στο όραμα που έχουν οι Πάνθηρες, τόνισε τα εξής:
«Το όραμα της ακαδημίας είναι η δημιουργία ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου και η προώθηση παιχτών στην ανδρική ομάδα καθώς και σε αυτή του Πανιωνίου».