Οι ιδιαιτερότητες του Ημιμαραθωνίου Απολλώνων

Οι ιδιαιτερότητες του Ημιμαραθωνίου Απολλώνων

Οι ιδιαιτερότητες του Ημιμαραθωνίου Απολλώνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Ως ένας από τους ημιμαραθωνίους δρόμους με αρκετές ιδιαιτερότητες καταγράφεται πια αυτός στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου χάρις στην απίστευτη δουλειά από τους ανθρώπους των Απολλώνων.

Δεν είναι μόνο η οικογένεια Χατζηνικολάου μπροστά στην όλη διοργάνωση, αλλά και μια σειρά από συλλόγους κι επιχειρήσεις στην περιοχή, αποδεικνύοντας ό, τι συμβαίνει από παλαιότερα, δηλαδή πόσο δραστηριοποιημένοι είναι όλοι στο θέμα των εκδηλώσεων, είτε πολιτιστικών είτε αθλητικών.

Εδώ και δεκατρία χρόνια ο αγώνας έχει εντυπωθεί στη συνείδηση των δρομέων, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της διαδρομής με ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια.

Έτσι, αποτελεί θεσμό για τον τοπικό στίβο κι εντάχθηκε φέτος στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, αφού πληροί όλες τις προδιαγραφές για συμμετοχή δρομέων από 18 ετών φυσικά και πάνω. Ξεκινώντας το 2007, σε μια περίοδο που το δρομικό κίνημα δεν είχε αυτή την… έκρηξη, ο Ημιμαραθώνιος αποκτούσε νέους φίλους και κατέγραψε μάλιστα το ρεκόρ των 108 συμμετοχών πριν από τρία χρόνια.

Η σταθερή αυτή πορεία του, κάνει πια νέους δρομείς να θεωρούν πρόκληση τη συμμετοχή τους κάθε πρώτη Κυριακή του Μαρτίου και δεν είναι σύμφωνοι ν’ αλλάξει η διαδρομή και να μεταφερθεί σε κάποιο επίπεδο σημείο του πρώην Δήμου Καμείρου. Ακόμα και οι εκδηλώσεις μετά τον τερματισμό των δρομέων αποκτούν ιδιαίτερη αξία και προβάλλουν τον πολιτισμό του χωριού με συμμετοχή στα δρώμενα από κατοίκους κάθε ηλικίας.

Το 2021 οι διοργανωτές σκέφτονται να προσθέσουν κι άλλη μια διαδρομή, μικρότερης φυσικά απόστασης, γι’ ακόμα περισσότερες συμμετοχές, δείγμα του πόσο αξία έχει αυτή η περιοχή με το σπάνιο φυσικό κάλλος για όσους αγαπούν τις αποστάσεις. Όπως και να το κάνουμε, ο Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου, αποτελεί ένα «φαινόμενο» για τη Ρόδο και τον στίβο εδώ.

Αν εξαιρέσουμε τις διασυλλογικές από τον ΣΕΓΑΣ διοργανώσεις, δεν υπάρχει άλλη που να ‘χει αντέξει τόσα χρόνια, κι αυτό υποχρεώνει τους διοργανωτές να την συνεχίσουν για πολύ ακόμα και για τα καλύτερα…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου