Ν. Σαντορινιός: «Επικίνδυνα τα σενάρια να πάμε πρόσφυγες στα ξερονήσια»

Ν. Σαντορινιός: «Επικίνδυνα τα σενάρια να πάμε πρόσφυγες στα ξερονήσια»

Ν. Σαντορινιός: «Επικίνδυνα τα σενάρια να πάμε πρόσφυγες στα ξερονήσια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Το ζήτημα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, αλλά και εθνικό, τόνισε για το μεταναστευτικό πρόβλημα μιλώντας στον Ρ/Σ SKY ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, λέγοντας ότι ουδείς θέλει να δει νεκρούς και πνιγμένους στη θάλασσα.

Με αφορμή το video που δόθηκε στη δημοσιότητα και τις εξηγήσεις που ο ίδιος ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας για την απώθηση λέμβου από το Λιμενικό Σώμα (ανοικτά της Λέσβου), δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση, διερωτώμενος αν το πλήρωμα του σκάφους έλαβε άνωθεν εντολές.

Ο πρώην αναπλητωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ισχυρίσθηκε ότι οι ενέργειες push back δε συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, προτρέποντας την Κυβέρνηση να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά. Καυτηρίασε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δε ζήτησε τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, τη στιγμή που ο Ερντογάν κλιμακώνει την τουρκική προκλητική για να επιτύχει τα γεωπολιτικά του συμφέροντα.

«Αυτά που ακούγονται είναι φαιδρά. Εάν δεχόμαστε εισβολή, τότε να πάμε σε πόλεμο. Είναι μία πρακτική που έχει ξεκινήσει από τον Ερντογάν με τις παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβυής και γενικότερα την κλιμάκωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας», είπε ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίσθηκε επί κυβερνήσεως του καλύτερα το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, απάντησε: «Όχι, δεν ήταν καλή η κατάσταση επί ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, αλλά ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το 2015 είχαμε 860.000 πρόσφυγες/μετανάστες».

Τέλος, τάχθηκε κατά της πρότασης που αναπαράγεται σε κυβερνητικό επίπεδο για τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου σε ακατοίκητο νησί του Αρχιπελάγους, λέγοντας ότι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για εθνικούς λόγους. «Είναι εθνικά συμφέρον να δημιουργήσουμε ένα μουσουλμανικό πληθυσμό σε νησίδες; Αυτά τα σενάρια κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση»...

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»