Νέο λογότυπο από τον σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Νέο λογότυπο από τον σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Νέο λογότυπο από τον σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Το νέο λογότυπό του, παρουσίασε την ημέρα της Ενσωμάτωσης ο σύλλογος των Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Το νέο μας λογότυπο αποτελείται από δύο ομόκεντρους κύκλους στα χρώματα του μπλε και του γαλάζιου: τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας. Στον εξωτερικό δακτύλιο αναγράφεται η ονομασία του Συλλόγου μας και το έτος ίδρυσής του, ενώ στον εσωτερικό ο χάρτης της Δωδεκανήσου και τρεις συμβολικές μορφές συνθέτουν την εικόνα.

Αντλώντας έμπνευση από την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας μας, των Δωδεκανήσων, επιλέξαμε με σύνεση τις παρακάτω συμβολικές μορφές:

Βρακοφόρος του Αιγαίου Αρχιπελάγους: Στην αριστερή πλευρά του λογότυπού μας δεσπόζει η μορφή του βρακοφόρου του Αιγαίου, ο οποίος συμβολίζει τον κάθε βρακά των νησιών μας, τους αγώνες και τους κόπους του για τα Δωδεκάνησά μας. Ο “βρακοφόρος του Αιγαίου Αρχιπελάγους” που εδώ και ένα χρόνο περίπου κοσμεί με την παρουσία του την Προεδρική φρουρά, ήταν “επιβεβλημένο” να οριστεί ως ένα από τα σύμβολα των Νέων Δωδεκανησίων.

Φορεσιά του Καστελόριζου: Δεξιά στο λογότυπό μας περήφανη η Καστελοριζιά γυναίκα. Η φορεσιά του Καστελόριζου, είναι η νυφική φορεσιά της περιοχής, που τη φορούσαν όλες τις μέρες οι παντρεμένες γυναίκες του νησιού. Αποτελείται από βαμβακερό πουκάμισο με μανίκια, ένα κοντοβράτσι, στη μέση ένα φαρδύ βαμβακερό ζώσμα και από πάνω ένα βαμβακερό ή μάλλινο κοντό ζιπούνι. Στη φορεσιά συμπεριλαμβάνεται ένα μάλλινο σάλι. Η φορεσιά των κοριτσιών συμπληρώνεται με τα σκουλαρίκια, που είχαν τρεις χρυσές λίρες. Η επιλογή μας αυτή συμβολίζει την κάθε κοπέλα, γυναίκα, μάνα στην εσχατιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας, και δεν είναι τυχαία. Έχει ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα!

Ιβίσκος: Στο κέντρο, κάτω και ανάμεσα από τις δύο ανθρώπινες μορφές ο ιβίσκος. Στα αρχαία ροδιακά νομίσματα εμφανίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα ένα άνθος, το οποίο ταυτοποιείται με ένα είδος ιβίσκου, το οποίο είναι γηγενές στη Ρόδο. Το Ρόδο ήταν σύμβολο της Ρόδου και το πρώτο σύμβολο της Κάσου πολύ πριν την επανάσταση και το Ολοκαύτωμά της. Ο ιβίσκος θεωρείται πλέον ένα πανδωδεκανησιακό σύμβολο και χρησιμοποιήθηκε και στο ειδικό επετειακό νόμισμα που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της 70ής επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, σύμβολο των κόπων, των μόχθων και των θυσιών των προγόνων μας αλλά και του υψηλού τους πολιτισμού. Σύμβολο ενότητος!

Ευχαριστούμε θερμά τη δωδεκανησιακής καταγωγής Αρχιτέκτων Μηχανικό Άννα Χρυσίδη για την αφιλοκερδή εργασία της στη δημιουργία του σήματός μας.

Ελπίζουμε το λογότυπό μας να μας συντροφεύει για πολλά χρόνια στις δράσεις και εκδηλώσεις μας και να μείνει χαραγμένο ως το σήμα των Απανταχού Νέων Δωδεκανησίων.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων