Συνελήφθη 49χρονος για κλοπή σε βιβλιοπωλείο

Συνελήφθη 49χρονος  για κλοπή σε βιβλιοπωλείο

Συνελήφθη 49χρονος για κλοπή σε βιβλιοπωλείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη 49χρονος για μία κλοπή σε βιβλιοπωλείο της Ρόδου, αλλά όπως διαπιστώθηκε είχε διαπράξει και άλλες, ενώ στην κατοχή του εκτός από τα κλοπιμαία, βρέθηκαν και ναρκωτικά.

Έτσι ο 49χρονος χθες το μεσημέρι δικάστηκε από το Αυτόφωρο και καταδικάστηκε συνολικά σε 25 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν προχθές βράδυ όταν η ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στην πόλη της Ρόδου τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο είχε διαρρήξει την κεντρική είσοδο του καταστήματος και βρισκόταν μέσα με σκοπό την κλοπή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον 49χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 3 εικονίσματα Αγίων και το χρηματικό ποσό των 74 ευρώ που είχε αφαιρέσει και τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια. Επίσης στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν 3 ναρκωτικά χάπια, αυτοσχέδιο τσιγάρο και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διαπιστώθηκε πως ο 49χρονος είχε διαπράξει και άλλες κλοπές τις προηγούμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, στις 6/7 Μαρτίου παραβίασε την είσοδο επιχείρησης και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ενώ στις 7 Μαρτίου από μπαρ στην περιοχή της Ορφανίδου αφαίρεσε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο και ένα κινητό τηλέφωνο. Τέλος, στις 8 Μαρτίου ο ίδιος αφαίρεσε από απλώστρα που βρίσκονταν έξω από οικία στην πόλη της Ρόδου, ένα λευκό μπουφάν, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε.

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς αλλά και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, ο 49χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις του και δήλωσε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών καθώς είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, και γνώριμος στις διωκτικές αρχές της περιοχής για παρόμοια αδικήματα που έχει διαπράξει στο παρελθόν.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια