Αυτά τα είδε η υπουργός Πολιτισμού στη Ρόδο;

Αυτά τα είδε η υπουργός Πολιτισμού στη Ρόδο;

Αυτά τα είδε η υπουργός Πολιτισμού στη Ρόδο;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 486 ΦΟΡΕΣ

Χθεσινή είναι η φωτογραφία από το πρώτο και τελευταίο σημείο της Μεσαιωνικής μας Πόλης που αντικρίζει ο κάθε Ροδίτης καθημερινά αλλά και ο κάθε επισκέπτης μας. Από τα τείχη μας, τα καταχορταριασμένα που μέρα με τη μέρα γίνονται και πιο ευάλωτα.

Θυμηθήκαμε λοιπόν αυτό που πριν από δέκα περίπου χρόνια, ένας γενικός αντιπρόσωπος από τη Σουηδία, μεγάλης εταιρείας ρομποτικών μηχανημάτων, ήρθε στη Ρόδο και ζήτησε (μέσω της τοπικής εταιρείας) να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ τα ειδικά αυτά μηχανήματα (τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε αντίστοιχα κάστρα και πύργους ευρωπαϊκών χωρών) για να ξεχορταριάζονται σε χρόνο ρεκόρ τα τείχη μας. Μαντέψτε ποιο υπουργείο αρνήθηκε και δεν προχώρησε η όλη διαδικασία!

Μέχρι λοιπόν να καταλάβουν αυτοί στα υπουργεία ότι η κατάσταση με τη συντήρηση που δεν γίνεται όπως πρέπει και να καταλάβουμε κι εμείς ότι τα έργα αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι κι εμείς να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει (από το πακέτο των εκατομμυρίων ευρώ που εισπράττει από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου το υπουργείο Πολιτισμού) μέχρι τότε, κοτρόνες και πέτρες θα μας... έρχονται στο κεφάλι.

Και να δείτε που θα βρεθούν και πάλι μερικοί και τότε να αναφωνούν... «βρέχει, δεν καταρρέει ο πολιτισμός μας..!»

Μιχ. Μ.

Διαβάστε ακόμη

Η «Ομάδα Αιγαίου» στο Αγαθονήσι

Π. Κουνάκης: Ανεπανόρθωτη η ζημιά στον Τουρισμό

Ψάχνουν το λεωφορείο για το κέντρο...

Στην Εφορία στέλνει η ΔΕΥΑΡ 8 μεγαλοοφειλέτες με χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών