Μ. Αντώνογλου - Κ. Σπανός: «Ο Κυρίτσης διασύρει το άθλημα»

Βέλη κατά του διαιτητή Μανώλη Κυρίτση εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους ο πρώην πρόεδρος του ΑΕΡΑ Μιχάλης Αντώνογλου και ο πρώην αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Σπανός με αφορμή τη διαιτησία του στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον ΑΕΡΑ για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
«Ακατάλληλος και επικίνδυνος για ο Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο ο κ. Κυρίτσης. Διασύρει το άθλημα.

Δυστυχώς για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας που συχνά πυκνά είχαμε εκφράσει σχετικά με τη διαιτησία του κ. Κυρίτση. Συγκεκριμένα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή Μαριτσών και Απόλλωνα Καλυθιών.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό του. Πέτυχε το ακατόρθωτο και κατάφερε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τα λανθασμένα και αψυχολόγητα σφυρίγματα αλλά και τις ενέργειες του. Δυστυχώς αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τελικά είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος για το τοπικό μας πρωτάθλημα.

Εξαιτίας του κινδυνεύουν ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι. Πάνω απ’ όλα όμως εξευτελίζεται. Κακοποιείται και διασύρεται βάναυσα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στo ποδόσφαιρο ο κ. Κυρίτσης είναι να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Αν δεν το πράξει, τότε είναι καθήκον των αρμοδίων είναι να τον απομακρύνουν άμεσα από τα καθήκοντα του για να επέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στο τοπικό μας πρωτάθλημα. Τα γοργόν και χάριν έχει…»