Κανονικά θα συνεχιστούν  τα μαθήματα στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ούτε μια διδακτική ώρα δεν πρόκειται να χάσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων του ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ρόδου, τίθεται αμέσως σε εφαρμογή η εκπαιδευτική πλατφόρμα, που έχει σχεδιαστεί για το λόγο αυτό, έτσι ώστε οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι τους.

Το κλείσιμο των σχολείων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο των υγειονομικών  μέτρων πρόληψης, δεν πρόκειται να στερήσει από τα παιδιά που φοιτούν στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ την δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπαιδευτικός όμιλος.

Τις προηγούμενες μέρες, με εντολή της διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία, είχαν γίνει μάλιστα δοκιμαστικές διαδικασίες λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι μαθητές και εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν κανονική διδασκαλία, μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται συγκεκριμένα:

«Τα μαθήματα στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, συνεχίζονται:

Όχι. Δεν... επαναστατήσαμε κατά  της απόφασης του Υπουργείου. Όμως έχουμε υιοθετήσει εδώ και χρόνια τη μεγαλύτερη επανάσταση στην εκπαίδευση: το e – learning.

Τα εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ θα κάνουν κανονικά μαθήματα τις προβλεπόμενες ώρες, μέσω διαδικτύου. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, θα είναι στα σπίτια τους αλλά όλοι θα συνεργάζονται σε μια ψηφιακή τάξη, χρησιμοποιώντας ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας στη χρήση της οποίας έχουν ήδη εκπαιδευτεί!

Δεν θα χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα. Αντιθέτως, θα κερδηθεί πολύτιμη εμπειρία εφόδιο για το μέλλον, καθώς το e-learning είναι ο κυριότερος τρόπος της δια βίου μάθησης.»