Οι αποφάσεις για τον κορωνοϊό στην ευρεία σύσκεψη του Δήμου Καλύμνου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καλύμνου αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του 542 Συντάγματος Πεζικού, ο Λιμενάρχης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου με την Επιτροπή Λοιμώξεων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών.

Στη σύσκεψη λήφθηκαν αποφάσεις αναφορικά με το πώς πρέπει να κινηθούμε ως τοπική κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, οι οποίες έχουν ως ακολούθως:

1. Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του νησιού

2. Απολύμανση των μεταφορικών μέσων που εκτελούν τη Δημοτική συγκοινωνία

3. Απολύμανση όλων των Δημοτικών - Δημόσιων κτιρίων του νησιού

4. Προσωρινή απαγόρευση εισόδου στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους για το ευρύ κοινό. Οι όποιες αθλητικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα, θα διενεργούνται χωρίς την παρουσία κοινού (κεκλεισμένων των θυρών).

5. Προσωρινή απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης και συγκέντρωσης κόσμου:

5.1. Στο αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι»

5.2. Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Καλυμνίων.

6. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κυλικείου (πρώην ΚΑΠΗ)

7. Προσωρινή απαγόρευση οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οφείλει ο καθένας από εμάς να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να στοιχηθεί με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.