Ο Φονσέκα, η κόκκινη κάρτα και οι …αυξημένοι παλμοί

Ο Φονσέκα, η κόκκινη κάρτα και οι …αυξημένοι παλμοί

Ο Φονσέκα, η κόκκινη κάρτα και οι …αυξημένοι παλμοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Στο ποδόσφαιρο οι ηγέτες είναι αυτοί που μπορούν να σου χαρίσουν τους τρεις βαθμούς αλλά καμιά φορά και να σε …καταστρέψουν!

Αυτό το δεύτερο, το είδαμε στο πρόσφατο παιχνίδι του Διγενή με την ΑΕ Κω (5 – 3), που είχε να προσφέρει απλόχερα πολλές συγκινήσεις και αρκετά τέρματα. Στο 54’ του αγώνα, ο καλύτερος μέχρι εκείνη τη στιγμή παίκτης των «βυσσινί» Κάτε Φονσέκα, είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μανώλη Παπαγιαννίδη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές σε ένα κρίσιμο πραγματικά σημείο της αναμέτρησης.

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να σημειώσουμε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν δεν έβγαινε από τον αγώνα, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική για την ομάδα του. Φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ αν όντως έτσι γινόταν, όμως μπορούμε με βεβαιότητα να αναφέρουμε ότι η ΑΕ Κως είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα με τον Φονσέκα στην ενδεκάδα της.

Όπως όλοι οι ηγέτες όμως έχουν και τα τρωτά τους σημεία αλλά και τις άσχημες στιγμές, έτσι και ο Φονσέκα, «κρέμασε» τους συμπαίκτες του σε ένα σημείο που τον χρειάζονταν περισσότερο από ποτέ.

Ο Βραζιλιάνος μάλλον «θόλωσε» όταν πίστεψε πως ο συμπατριώτης του στον Διγενή (Μασάδο) σκόραρε από θέση οφσαϊντ και ξέσπασε στον Ζαχαρία τον οποίο βρήκε μπροστά του, κάπου εκεί ανάμεσα στις έντονες διαμαρτυρίες των συμπαικτών του στον «βοηθό» που δεν σήκωσε το σημαιάκι.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν ή δεν ήταν οφσαϊντ καθώς δεν ήμασταν στην ευθεία, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι παίκτες της εμπειρίας και του βεληνεκούς του Φονσέκα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμοι και να μην παρασύρονται.

Το πράγμα πήγε να γίνει ακόμα χειρότερο όταν αρνούνταν κατηγορηματικά να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα το διαιτητικό τρίο να αποχωρήσει και το παιχνίδι να σταματήσει για ακόμα περισσότερη ώρα.

Τελικά, οι ψυχραιμότεροι κατάφεραν να τον πείσουν πως θα πρέπει να …δει το υπόλοιπο παιχνίδι από την εξέδρα, πράγμα που έγινε και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Η λογική λέει ότι και ο ίδιος θα πρέπει παρακολουθώντας την αναμέτρηση από την εξέδρα, να μετάνιωσε σφόδρα για την ατυχή συμπεριφορά του.

Όλα τελικά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όταν κάποιος έχει …αυξημένους παλμούς μπορεί εύκολα να ξεφύγει. Θυμίζω απλά το περιστατικό του Ζιντάν με τον Ματεράτσι πους χολιάστηκε παγκοσμίως και ποικιλοτρόπως.

Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν τον τρόπο να ηρεμούν άμεσα για να μην δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα τους αλλά και στους ίδιους…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα