Φυλάκιση επτά μηνών σε ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ

Φυλάκιση επτά μηνών  σε ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ

Φυλάκιση επτά μηνών σε ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 14862 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 62χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ που κατηγορούνταν για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη αναγνώρισε στον 62χρονο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησε ο 62χρονος κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2017, τον είχε καταδικάσει για τις κατηγορίες αυτές σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του 62χρονου συνάδελφός του σε νησί του νομού μας διότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 είχε λάβει από αυτόν (ο 62χρονος), δεκαέξι δελτία του παιχνιδιού «Στοίχημα» συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.

Ο 62χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όφειλε με την έκδοση των δελτίων να καταβάλει στον συνάδελφό του (ο οποίος και ήταν αυτός που υπέβαλε τη μήνυση), την αξία των δελτίων κάτι που δεν έκανε όπως επίσης δεν κατέβαλε ούτε και τα κέρδη που προέρχονταν από τα ίδια δελτία, ύψους 16.500 ευρώ.

Μάλιστα – σύμφωνα πάντα με τα όσα κατηγορείται ο 62χρονος- έπεισε τον συνάδελφό του να του στείλει τα παραπάνω δελτία λέγοντάς του πως εκείνος (ο 62χρονος) δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του καθώς είχε υπερβεί το πλαφόν που του είχε θέσει ο ΟΠΑΠ.

Για αυτό και τον έπεισε να καταθέσει τα δελτία για λογαριασμό των πελατών του 62χρονου. Ωστόσο βάσει του κατηγορητηρίου, ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να εξυπηρετήσει τους πελάτες του αλλά να παίξει ο ίδιος με δελτία που δεν θα πλήρωνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υποστεί βλάβη η περιουσία του καταγγέλλοντος κατά περίπου 30.000 ευρώ καθώς αν και κέρδισε σε όλα τα δελτία δεν κατέβαλε την αξία τους αλλά ούτε και τα ποσά που κέρδισε.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω