Εκδηλώσεις στο Κολλέγιο Ρόδου για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κολλέγιο Ρόδου για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κολλέγιο Ρόδου για την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» και οι μαθητές του νηπιαγωγείου παρουσίασαν ενώπιον γονέων εκπαιδευτικών και μαθητών θεατρικό, χορευτικά και τραγούδια, προκειμένου να τιμήσουν τη μεγάλη επέτειο της Ενσωμάτωσης της 7ης Μαρτίου.


Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου είπαν διάφορα τραγούδια υπό την καθοδήγησης της κας Ματίνας Κούλαρου, οι δε μαθητές της Γ’ Δημοτικού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Δωδ/σου υπό την καθοδήγηση της κας Φεγγαρούλας Φτάκλα, ενώ οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού ετοίμασαν με αγάπη, μεράκι και δημιουργική διάθεση θεατρικά δρώμενα που αποτελούνταν από 5 πράξεις, σε κείμενα τα οποία βασίζονται στο βιβλίο της συγγραφέως κας Μαρίας Αρβανιτάκη.


Να σημειωθεί ότι η συγγραφέας κα Αρβανιτάκη παρευρέθηκε στην εκδήλωση μαζί με τον σύζυγό της Δ/ντη Δρα Σταύρο Παπαδόπουλο. Μεταξύ άλλων η κα Αρβανιτάκη ευχαρίστησε τη Δ/νση για την τιμητική πρόσκληση και ανέφερε ότι οι μαθητές μαθαίνουν μέσα από το θέατρο την ιστορία του τόπου μας, ενώ για τα κείμενά της τα οποία στηρίχθηκαν σε ιστορικά γεγονότα, σημείωσε ότι οι Δωδεκανήσιοι που θυσιάστηκαν για την ελευθερία είχαν αξίες και αγιοσύνη, στοιχεία που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν στη φασιστική ιταλική κατοχή.


Τα παιδιά της Δ’ Δημοτικού απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο τους ρόλους τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στους θεατές-γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και εθνικής υπερηφάνειας. Στο τέλος της εκδήλωσης η κα Αρβανιτάκη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τα παιδιά για την ακριβή απόδοση των ρόλων αλλά και τα συναισθήματα εθνικής έξαρσης που ένιωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς