Έφη Χαραλαμποπουλου: «Το προσωπικό μου στοίχημα, είναι να τα καταφέρω…»!

Έφη Χαραλαμποπουλου: «Το προσωπικό μου στοίχημα, είναι να τα καταφέρω…»!

Έφη Χαραλαμποπουλου: «Το προσωπικό μου στοίχημα, είναι να τα καταφέρω…»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3508 ΦΟΡΕΣ

Η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έφη Χαραλαμποπούλου, μιλά για την ανάδειξή της και τους στόχους της

Τις τελευταίες μέρες την είδα συχνά σε φωτογραφίες και δηλώσεις.

Το ασυμβίβαστο, που είχε ο Παύλος Μπακίρης, σε σχέση με τα νέα του καθήκοντα, έφεραν αυτήν στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ. Ήταν η Έφη Χαραλαμποπούλου, που κατέθεσε το στεφάνι την 7η Μαρτίου ως νέα πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, φορώντας το πράσινο που επέλεξε να φορέσει, σ’ αυτή την επίσημη πρώτη της.


Κόρη του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, νομάρχη Δωδεκανήσου την περίοδο 1990-93 ο οποίος είχε μακρά πορεία σε ανάλογες θέσεις, βρέθηκε από μικρή να γνωρίζει από μέσα τα τεκταινόμενα ενώ η προσωπική γνωριμία της οικογένειάς της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την έφερε από νωρίς στο πλάι του, στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος το 2015. Δικηγόρος, με οικογένεια και δύο γιους 12 και 5 ετών, είναι άμεση στη συναναστροφή της και γνωστή για τη συναινετική της στάση όποτε χειρίστηκε καταστάσεις. Η νέα πρόεδρος, ακριβής στο ραντεβού της και στα λόγια της, σ’ αυτή την πρώτη γνωριμία, δίνει το στίγμα των προθέσεών της.

Λένε ότι το καλό ή το κακό χρειάζεται πολύ λίγο για να γίνουν και συνήθως γίνεται το κακό! Μ’ εσάς όμως έγιναν αλλιώς τα πράγματα.
Μ’ εμένα έγινε ξαφνικά, αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη, με δεδομένο ότι ανήκω χρόνια στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Δραστηριοποιήθηκα εντονότερα από το 2015 και έπειτα. Σύμφωνα με άρθρο του Κανονισμού Πανελλαδικών Οργανώσεων όταν παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο Γραμματέας Οργανωτικού έχει το δικαίωμα να προβεί σε διορισμό.

Είστε κόρη του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, του πρώην νομάρχη Δωδεκανήσου καθώς και άλλων νομών της χώρας, και ζήσατε από παιδί σε πολιτικό κλίμα. Είχατε από τότε ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα, συμμετείχατε;
Παρακολουθούσα πάντα και ρωτούσα τον πατέρα μου όσο μου το επέτρεπε η ηλικία μου και οι υποχρεώσεις του. Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, χρημάτισε νομάρχης Άρτας, Τρικάλων και Χανίων μέχρι που επιστρέψαμε στη Ρόδο, την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας μου, εργάστηκε ως δικηγόρος για ορισμένα χρόνια, έγινε περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια νομάρχης Δωδεκανήσου, για την περίοδο 1990-93. Υπηρέτησε τη Δωδεκάνησο με μεγάλη αγάπη.

Κι εσείς όμως ΜΑΚΚΙ, ΔΑΠ, Φιλοσοφική Ρεθύμνου και Νομική Σχολή Θράκης…
Ήμουν δραστηριοποιημένη από μικρή κι είχα καταλάβει ότι στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν ανήκα παραδοσιακά, επειδή ανήκε η οικογένειά μου, αλλά επειδή πίστεψα στις αρχές της παράταξης αυτής.

Έχετε προσωπική γνωριμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όταν ήρθε στη Ρόδο ως υποψήφιος για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, σας επέλεξε μαζί με το Βαγγέλη Μανδρακό, να είστε εκπρόσωπός του.
Από το 2015 που επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γι’ αυτό το λόγο τη Ρόδο, ασχολήθηκα κι εγώ πιο ενεργά, υποστηρίζοντας την εκλογή του με όλες μου τις δυνάμεις όχι μόνο λόγω των σχέσεων που διατηρούσαμε ως οικογένειες, αλλά και επειδή ήθελα να εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πιστεύοντας ότι θα προβεί σε καινοτόμες αλλαγές οι οποίες θα ενισχύσουν την παράταξή μας, όπως και έγινε.

Την περίοδο 2016-18 ήσασταν διορισμένη αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, το 2018 εκλεχτήκατε μέλος της ΝΟΔΕ υπεύθυνη σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο του 2018 εκλεχτήκατε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας... Τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσετε τώρα από τη θέση της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Δωδεκανήσου όπως ονομάστηκε πια η ΝΟΔΕ
Προτιμώ να σκέφτομαι πρώτα τι θα δώσω εγώ από τη θέση της προέδρου και τι θα προσφέρω. Θα αποκομίσω όμως σίγουρα ακόμα περισσότερες εμπειρίες και αυτό που θα ήθελα είναι να κερδίσω το προσωπικό μου στοίχημα, ότι θα τα καταφέρω.

Τι χρονικό ορίζοντα έχετε για να δράσετε; Πότε θα γίνουν οι εκλογές;
Σύμφωνα με το διορισμό μου, ανέλαβα καθήκοντα προέδρου μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών που κατά πάσα πιθανότητα προσδιορίζονται για το Μάιο, χωρίς όμως να έχουν προκηρυχθεί.

Ποια είναι η προτεραιότητά σας, σε τι θα στρέψετε την προσοχή σας;
Στην προσέλκυση νέων μελών στην παράταξή μας ώστε να επιτύχουμε αυτή την ισορροπία μεταξύ της πείρας που έχουν τα παλαιότερα στελέχη μας και της φρεσκάδας που φέρνουν τα νέα. Ενότητα ως οργάνωση και σε συνεργασία με τους βουλευτές μας, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.

Στη Ρόδο με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
Στη Ρόδο με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος