Κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Νέα απόφαση πήρε ο ΔΟΠΑΡ για την αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι τις 24 Μαρτίου, στις οποίες κι έχει την ευθύνη, με εξαίρεση φυσικά εκείνες που χρησιμοποιούνται από συλλόγους, των οποίων τα πρωταθλήματα δεν έχουν διακοπεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι θα συνεχίσουν να προπονούνται και να δίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών οι ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά θα πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός ατόμων στο γήπεδο, το ανώτερο δηλαδή 60, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Όσον  αφορά τον στίβο, κλείνει μόνο γι’ απολύμανση το κλειστό προπονητήριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», αλλά στο κυρίως στάδιο οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά.

Η ανακοίνωση του ΔΟΠΑΡ:
«Τους έκτακτους λόγους οι οποίοι προέκυψαν και σύμφωνα με τα κατεπείγοντα συνιστώμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού  Covid-19 αναστέλλουμε προσωρινά τη λειτουργία  όλων των Αθλητικών Εγκαταστάσεων –Ανοικτών και κλειστών  ευθύνης λειτουργίας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού από τις 11.3 έως και 24.3.2020.

Μοναδική εξαίρεση στην απόφαση για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων θα αποτελούν οι ομάδες που έχουν ακόμη άμεσες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς δεν έχει ανασταλεί ακόμη η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τους.

Στην περίπτωση αυτή θα επιτρέπεται για τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα η διεξαγωγή μίας προπόνησης την ημέρα αλλά και η διεξαγωγή των επίσημων εντός έδρας αγώνων, με την αυστηρή εφαρμογή του περιορισμού που έθεσε η κοινή υπουργική απόφαση για την παρουσία έως 60 ατόμων εντός των αγωνιστικών χωρών διεξαγωγής.»