Επί τάπητος το θέμα των δικτύων αποχέτευσης σε Αρχάγγελο και Αφάντου

Επί τάπητος το θέμα των δικτύων αποχέτευσης σε Αρχάγγελο και Αφάντου

Επί τάπητος το θέμα των δικτύων αποχέτευσης σε Αρχάγγελο και Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 683 ΦΟΡΕΣ

Τη Ρόδο θα επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης για να ασχοληθεί με το θέμα των δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές Αρχαγγέλου, Αφάντου και Λάρδου.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων που είχε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα για ζητήματα των νησιών μας, ενημερώθηκε και για όλες τις εξελίξεις που έχουν σχέση με το περιβάλλον στα νησιά μας.

Έτσι έκανε γνωστό ότι στις 18 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Ρόδο ο κ. Αραβώσης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που απασχολεί τις περιοχές Αρχαγγέλου, Λάρδου και Αφάντου αναφορικά με τα δίκτυα αποχέτευσης τα οποία έπρεπε να είχαν κατασκευαστεί, όπως είπε ο περιφερειάρχης, πριν από 15 χρόνια. Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα στην περιφέρεια, παρόντες θα είναι επίσης ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Μανέττας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, ένα ακόμα μείζον θέμα που μας απασχολεί, είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων τονίζοντας ότι η διαχείρισή τους στο νότιο Αιγαίο είναι προβληματική. Μάλιστα ανέφερε ότι σε περίπου 15 μέρες θα κατατεθεί το νέο μοντέλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά καθώς η μέχρι τώρα κατάσταση είναι μία περιβαλλοντική και δημοσιονομική βόμβα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει μάλιστα στη Ρόδο και ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος για να ασχοληθεί με το ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης χθες αφού ανέφερε ότι ειδικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι θέμα δήμων εξέφρασε φόβους για πιθανή μεταφορά της αρμοδιότητας στις περιφέρειες χωρίς προσωπικό και πόρους.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς