Aνοιχτή επιστολή του πρώην κοινοτάρχη  Αρχαγγέλου για το μεταναστευτικό ζήτημα

Τη δική του άποψη και προβληματισμό για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, εκφράζει με σχετική ανοιχτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, ο πρώην κοινοτάρχης Αρχαγγέλου κος Στέργος Λαμπριανός.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό της χώρας, τους βουλευτές του νομού μας, τους ευρωβουλευτές και την εφημερίδα μας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αξιότιμοι,
Η χώρα μας περισσότερο από δέκα χρόνια ταλανίζεται από τους λογής-λογής μετανάστες και πρόσφυγες με απρόβλεπτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Διερωτούμαι, όπως κάθε Έλληνας και πιο πολύ οι κάτοικοι των νησιών μας, γιατί η Ε.Ε αποφεύγει να προστατεύσει τη χώρα μας που είναι ο πρώτος πυλώνας της εισόδου τους; Πώς περνούν τα αυστηρώς φυλαγμένα σύνορα της Τουρκίας; Γιατί δεν φεύγουν από τα αεροδρόμια της Τουρκίας στις χώρες που θέλουν να πάνε, αφού εχουν έγγραφα, διαβατήρια και κάμποσα χρήματα;

Γιατί προτιμούν την Ελλάδα κσι ποιος τους καθοδηγεί προς τα νησιά μας; Ασφαλώς το ξέρουν Πρωθυπουργοί και πολιτικοί καλύτερα από τους πολίτες....

Η Ευρώπη αμπάρωσε τα σύνορά της. Γιατί η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι; Γιατί οι πρόσφυγες δεν μένουν στην Τουρκία για να γυρίσουν πιο εύκολα στις χώρες τους, όταν τελειώσει ο πόλεμος; Δίνει άραγε  η Τουρκία άσυλο, ιθαγένεια, ταυτότητες και επιδόματα, όπως εμείς; Ασφαλώς όχι. Γιατί και εμείς δεν τους αφήνουμε να φύγουν προς τις χώρες που θέλουν, όσοι τουλάχιστον έχουν διαβατήρια; Πολλά τα ερωτήματα, λιγοστές οι απαντήσεις.

Η Τουρκία εργαλοποιεί τους μετανάστες για τα συμφέροντά της και για να πιέσει την ΕΕ κι εμείς τους φιλοξενούμε, ως γνήσιοι απόγονοι του Ξένιου Δία.  Δεν είμαι  ρατσιστής. Νιώθω τον πόνο όλων ετούτων των ανθρώπων και θλίβεται η ψυχή μου για κάθε πνιγμό και προπαντός των αθώων παιδιών για τη σκληρή τους μοίρα.

Είμαι όμως Έλληνας και πονώ την πατρίδα μου που αγωνίζεται εδώ και τόσες μέρες να φυλάξει τα σύνορά της από τον ακήρυχτο άσφαιρο ψυχρό πόλεμο από τους έντεχνα καθοδηγούμενους κάθε καρυδιάς καρύδι.

Εάν η Ε.Ε θεσπίσει αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία για κάθε παραβίαση των συνόρων μας θαλασσίων ή χερσαίων από τους πολλούς δουλέμπουρους με την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων, 500.000€ για κάθε μετανάστη και 100.000.000€ για τον πνιγμό ενήλικου ή παιδιού, τότε η Τουρκία θα φρόντιζε για να αποτρέπει κάθε προσπάθεια, φοβούμενη μην της αφαρεθουν από πολλά δισεκατομμύρια που παίρνει για να φροντίζει τους μετανάστες που έχει με το άνοιγμα των συνόρων της στους απανταχού της γης.

Τότε θα έκλεινε ασφαλώς τη στρόφιγκα της ροής άλλων μεταναστών. Μιλήστε στους Ευρωπαίους ηγέτες και στο Ευρωκοινοβούλιο δυνατά και ξεκάθαρα και, κτυπήστε τις γροθιές σας στα τραπέζια τους, αν όχι στα κεφάλια τους. Μπορείτε όλοι μαζί για το καλό της χώρας να το κάνετε μονιασμένοι. Μπορείτε να το κάνετε, γιατί είστε και εσείς απόγονοι των μυριάδων ηρώων που πότισαν με το αίμα τους το χώμα της μάνας γης της Πατρίδας, προκειμένου να στεριώσει η Δημοκρατία και η Ελευθερία!            Στέργος Α. Λαμπριανός».