Πολωνός στο εδώλιο για ναρκωτικά

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων θα βρεθεί την προσεχή Δευτέρα, 38χρονος Πολωνός κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, την οποία είχε κάνει πριν από πέντε χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών όταν στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου και έρευνας που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο σπίτι του και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 15,9 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας κρυσταλλικής μορφής (πιθανόν μεθαμφεταμίνης), 3 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριά ακριβείας και 500 ευρώ.

Σε βάρος του 38χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή της εισαγωγής και κατοχής, κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 38χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι τις ουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή του τις είχε προμηθευτεί μέσω διαδικτύου αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση προκειμένου έτσι να συντηρείται και να ξεφύγει από τα ναρκωτικά στα οποία ήταν εθισμένος παλαιότερα.

Με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Εισαγγελέως ο 38χρονος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 16 Μαρτίου, ενώ την υπεράσπιση του έχει αναλάβει ο κ. Νικήτας Μπόλκας.