Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με αποκλειστικό θέμα τον κορωνοϊο, ασχολήθηκε με αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, ιδιαίτερα αναφορικά με τα ξενοδοχεία τα οποία προγραμματίζουν το άνοιγμά τους στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ιεραρχήθηκε η προτεραιότητα για τα αναγκαία μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Είναι αναγκαιότητα να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα που να εξασφαλίζουν τη ρευστότητα, και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα, των μελών της, αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα, που να εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του προορισμού.

Βραχυπρόθεσμος ορίζοντας:
• Να μειωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ημερών εργασίας των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο για τη λήψη επιδόματος ανεργίας, κατά 30 ημέρες σε όλες τις περιπτώσεις, με παράλληλη αύξηση των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας από 400 σε 500 στην τετραετία, ειδικά για το έτος 2021.
• Αναστολή ή δραστική μείωση κατά τουλάχιστον 50% μόνο για φέτος της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

• Παροχή κεφαλαίων κίνησης με 100% εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με τραπεζικά κριτήρια, διαδικασία κατά την οποία οι τράπεζες, ανάλογα με το ρίσκο και την κατάσταση της επιχείρησης, θα μπορούν να δανείζουν, ή όπως μέχρι σήμερα γίνεται, ή με εγγύηση του Δημοσίου από την οποία θα προκύπτει αυξημένο κόστος (χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας). Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων μέσω των τραπεζών από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
• Αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής των δόσεων των δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων έως 30/06/2021 και ισόχρονη παράταση του χρόνου αποπληρωμής τους.
Μεσοπρόθεσμος ορίζοντας:
• Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή σε 6%.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ