Φώτης Μούκας: «Αυτοσκοπός μας του χρόνου ο τίτλος!»

Φώτης Μούκας: «Αυτοσκοπός μας του χρόνου ο τίτλος!»

Φώτης Μούκας: «Αυτοσκοπός μας του χρόνου ο τίτλος!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος του Φοίβου Φώτης Μούκας έδωσε το σύνθημα ενόψει της νέας χρονιάς ενώ τόνισε πως οι «όλοι οι παράγοντες των ομάδων πρέπει να δούμε και να στηρίξουμε πολύ περισσότερο τους μικρούς σε ηλικία παίκτες»

Πρωταγωνιστικός θα είναι ο στόχος του Φοίβου Κρεμαστής τη νέα αγωνιστική περίοδο! Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Μούκας, τονίζοντας ότι του χρόνου θα είναι αυτοσκοπός κάτι τέτοιο χωρίς πάντως να «ακυρώσει» και τους νεαρούς που θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα.

Ο κ. Μούκας εξέφρασε την πικρία του και για ορισμένους που κάνουν κριτική αλλά όχι εποικοδομητική. Συγκεκριμένα είπε:
«Ο Φοίβος πάντα δέχεται κριτική και θα συνεχίσει να δέχεται. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Με ενοχλεί όμως όταν αυτή η κριτική γίνεται από ανθρώπους οι οποίοι είναι ανεπαρκείς και η παρουσία τους και η προσφορά τους στο ροδιακό ποδόσφαιρο είναι ελάχιστη ως μηδαμινή. Μιλάω γενικά, αλλά αυτοί που πρέπει το έχουν καταλάβει».
Σχετικά με τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου, είπε:

«Του χρόνου θα είναι ξεκάθαρος ο στόχος διεκδίκησης του τίτλου. Θα είναι αυτοσκοπός. Ο Φοίβος θα είναι μια ομάδα που θα κάνει δυο – τρεις προσθήκες. Για εμένα ο κορμός πρέπει να παραμείνει ο ίδιος καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα μας σε κάθε παιχνίδι κάνει είκοσι και παραπάνω τελικές».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη από οικονομικής άποψης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη Γ’ Εθνική αν και εφόσον καταφέρει του χρόνου να πάρει το πρωτάθλημα, απάντησε ως εξής:
«Αν και εφόσον υπάρξει η συνεργασία των ανθρώπων που αγαπάνε τον Φοίβο, πιστέψτε με ότι μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα. Όλα είναι θέμα συνεννόησης και σωστού προγραμματισμού. Πέντε χρόνια τώρα με τη συνεργασία που έχουμε με την ΑΕΚ έχουμε πάθει πολλά πράγματα. Και κάθε μέρα μαθαίνουμε περισσότερα».

Μιλώντας γενικότερα για το ποδόσφαιρο μας, ο κ. Μούκας είπε τα ακόλουθα:
«Αυτοί που χαλάμε το τοπικό ποδόσφαιρο είμαστε εμείς, οι παράγοντες,. Ίσως θα πρέπει να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να δούμε το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι αν θέλουμε να καλυτερεύσουμε. Διαφορετικά, η κατρακύλα θα συνεχιστεί.
Αν δεν κοιτάξουμε να επενδύσουμε στα μικρά παιδιά δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον. Εμείς στον Φοίβο τουλάχιστον έχουν τέσσερα παιδιά από το Εφηβικό τα οποία ενσωματώνονται στην πρώτη ομάδα σιγά σιγά. Θα πάρουν κάποια παιχνίδια και λεπτά συμμετοχής και του χρόνου θα είναι πιο ενεργά μέλη στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε η δημιουργία της ομάδας στη Γ’ Κατηγορίας, της Νίκης Ρόδου είναι για τον σκοπό αυτό.

Τα παιδιά από εκεί θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα παίξουν στην ανδρική ομάδα του Φοίβου. Ξέρετε το μεγάλο πρόβλημα για τα παιδιά αυτής της ηλικίας των 15 και των 16 ετών είναι ότι δεν παίζουν στις ανδρικές ομάδες τους. Δυστυχώς είναι δύσκολο. Λίγα είναι τα παιδιά που μπορούν να μπουν από το Εφηβικό απευθείας στο ανδρικό και να πάρουν παιχνίδια. Σε μια ομάδα όμως όπως η Νίκη Ρόδου στη Γ’ Κατηγορία είναι σίγουρο ότι θα παίξουν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό»

Ο πρόεδρος του Φοίβου για το θέμα αυτό πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Η γνώμη μου είναι ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει ομάδα Νέων στα Δωδεκάνησα, θα έπρεπε η Γ΄ Κατηγορία να καθιερωθεί ως μια κατηγορία που θα παίζουν μικρά παιδιά και όχι οι σαραντάρηδες και οι παλαίμαχοι. Να γίνει μια κατηγορία στην οποία θα έχει ένα ηλικιακό όριο. Ας είναι U25. Έστω αυτό.

Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε παίκτες άνω των 40 ετών να παίζουν με δεκαπεντάχρονους αντίπαλους. Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Δεν είναι δικαιολογία το ότι οι ομάδες δεν βρίσκουν παίκτες μικρής ηλικίας να βάλουν. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που φεύγουν από τα Εφηβικό τα οποία επαρκούν για να επανδρώσουν όλες τις ομάδες. Ακόμα και αυτές των μακρινών χωριών. Αφού μέσα στην πόλη κάνουν προπονήσεις. Δεν μπορούν να απορροφήσουν παιδιά του Εφηβικού; Ασφαλώς και μπορούν. Δεν είναι δικαιολογία λοιπόν.
Αν θέλουμε ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο, κάτι πρέπει να κάνουμε. Είναι επαρκής ο αριθμός των εφήβων που μπορούν να επανδρώσουν όλες τις ομάδες του νησιού. Και είναι και αξιόλογοι παίκτες».

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου