H χαμηλή τιμή πετρελαίου θέρμανσης και ρεύματος πρέπει να ισχύει για όλη την ελληνική επικράτεια

H χαμηλή τιμή πετρελαίου θέρμανσης και ρεύματος πρέπει να ισχύει για όλη την ελληνική επικράτεια

H χαμηλή τιμή πετρελαίου θέρμανσης και ρεύματος πρέπει να ισχύει για όλη την ελληνική επικράτεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 246 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Οι κλιματολογικές συνθήκες άλλαξαν και οι εποχές επηρεάζουν η καθεμία αναλόγως κάθε περιφέρεια της χώρας και εν προκειμένω χειμώνα δεν έχουμε μόνο πλέον στη βόρεια Ελλάδα, αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια, βέβαια με τις ιδιαιτερότητες καθεμιάς.

Η βόρεια Ελλάδα έχει μεγαλύτερη διάρκεια χειμώνα και πιο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά για παράδειγμα η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα δεν πάνω πίσως ίσως για λιγότερους μήνες, όμως οι τοπικές χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη μεγάλη υγρασία, δημιουργούν μια δύσκολη χειμωνιάτικη κατάσταση, καθόλου υποφερτή.

Το κράτος, το ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών που υπολογίζουν πάντοτε τι χάνουν και τι κερδίζουν, είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι φόροι στα καύσιμα είναι υπερδιπλάσιοι της πραγματικής τους αξίας κόστους, που σημαίνει απλούστατα ότι το κράτος έχει περιθώρια να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

Εξάλλου με γνώμονα πάντως το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος πολλές φορές επιδιώκει αύξηση της κατανάλωσης των αγαθών, από τα ελληνικά στο σύνολό τους νοικοκυριά, στην περίπτωσή μας είναι σίγουρο στο τέλος ότι τα έσοδα από καύσιμα και ρεύμα θα αυξηθούν και παράλληλα θα προσφέρει βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών της, προστασία στην υγεία τους και ολιγότερα ατυχήματα, πυρκαγιές.

Ο πολίτης στην πράξη και με αφορμή τη δεκαετή οικονομική κρίση έκανε στροφή στα μέσα θέρμανσης, χρησιμοποιώντας περισσότερο ξύλο, υγραέριο, κάρβουνο, που όμως επηρεάζουν το περιβάλλον δυσμενώς, με γνωστή την αιθαλοομίχλη και άλλα περιβαλλοντικά φαινόμενα, αλλά ακόμη και απώλειες ανθρώπινων ζωών, γι’ αυτό είναι ανάγκη να αναθεωρήσει την πολιτική ως προς τα καύσιμα.

Μου κάνει πάντως εντύπωση ότι η τοπική αρμόδια αρχή, πρόσωπα ή φορέας αδιαφορεί για ένα θέμα πολύ σοβαρό όπως της θέρμανσης που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και όλα τα νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Οι καιροί άλλαξαν, το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.Υπάρχουν και άλλα πολλά που αφορούν την καθημερινότητα.

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Ζάχαρης: Τα μεγάλα νοήματα της ζωής

Δημήτρης Γάκης: Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει την αδούλωτη ψυχή του

Μαρία Καρίκη: Χάνοντας το κουράγιο σου...

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου