Αναστέλλονται τα δρομολόγια των τουριστικών πλοίων στην Τουρκία

Έγινε γνωστό ότι καταβάλλονται έντονες προσπάθειες σε στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Έπαρχο Κω - Νισύρου Ιωάννη Καμπανή, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, για την άμεση διακοπή των δρομολογίων τουριστικών σκαφών από την Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. (σ.σ. παρόμοιες ενέργειες γίνονται και για τα δρομολόγια στη Ρόδο).

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος και μέτρα προστασίας των πολιτών που μετακινούνται από την Τουρκία προς τα νησιά μας, βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια Υγεία.
Στην παρούσα φάση, θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ώστε να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό, τη διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή μας, ακολουθώντας αυστηρά της οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.» δηλώνει ο έπαρχος Κω-Νισύρου Ιωάννης Καμπανής.

Για το ίδιο θέμα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω έγιναν γνωστά τα εξής:
«Στο πλαίσιο της πρόληψης και της προφύλαξης από την επιδημία του κορωνοϊού Covid-19, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια από και προς την Κω από τα λιμάνια της Αλικαρνασσού και του Τουργκούτ Ρέις έχουν προσωρινά ανασταλεί.

Την Κυριακή, 15-3-2020, θα εκτελεσθεί εκτάκτως ένα δρομολόγιο για τη μεταφορά των προσώπων που επιθυμούν τη μετάβαση στην Τουρκία.
Ο Δήμος Κω και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω επισημαίνουν εκ νέου στους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας την αναγκαιότητα τήρησης όλων των μέτρων ατομικής  προστασίας και υγιεινής για να διαφυλάξουμε την υγεία και την κοινωνική και οικονομική ευημερία του νησιού μας».