Ο Γκρέγκορυ Πεκ θα εμφανιστεί στη σκηνή του «Εθνικού» της Ρόδου

O ΓΚΡΕΓΚΟΡΥ ΠΕΚ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΑΠΟΨΕ ΕΙΣ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟΝ»
Σήμερον την 9ην εσπερινήν ο παρεπιδημών ηθοποιός Γκρέγκορυ θα εμφανισθή από της σκηνής του «Εθνικού» διά να χαιρετίση τον λαόν της Ρόδου. Προς τον ηθοποιόν ο οποίος θα ομιλήση θα προσφερθούν ανθοδέσμαι υπό του Δήμου και υπό του επιχειρηματίου κ. Βαρδαούλη.

ΑΥΡΙΟΝ ΦΘΑΝΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ
Χθες την πρωίαν «εγυρίσθησαν» πολεμικαί σκηναί της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» εις τοποθεσίας της κοινότητος Κοσκινού. Εν τω μεταξύ ανηγγέλθη ότι σήμερον θα αφιχθή ο ηθοποιός Ντέηβιντ Νίβεν και αύριο αναμένονται η Ειρήνη Παπά και ο Άντονυ Κουήν. 

ΝΕΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Ο Παραγωγός της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» κ. Καρλ Φόρμαν ανεκοίνωσε χθες ότι υπέγραψε συμβόλαιον μετά του διασήμου σκηνοθέτου Τζ. Δη. Τόμσον βάσει του οποίου ούτος θα σκηνοθετήση την εν λόγω ταινίαν. Ο κ. Τόμνσον θα αφιχθή εις Ρόδον περί τας αρχάς της προσεχούς εβδομάδος.

ΚΟΚΤΑΙΗΛ
Την 7ην εσπερινήν του Σαββάτου ο κ. Φόρμαν και οι ηθοποιοί Γκρέγκορυ Πεκ, Νταίηβιντ Νίβεν, Άντονυ Κουήν, Στάνλεϋ Μπάικερ, Άντονυ Κουάιλ, Τζαίημς Ντάρρεν, Ειρήνη Παπά και Τζία Σκάλα θα δώσουν κοκταίηλ εις το Μίρα Μάρε επ’ ευκαιρία της ενάρξεως του γυρίσματος των κυρίων σκηνών του φιλμ.

ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΑΝΔΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Μεθαύριον αναμένεται ν’ αφιχθή εις Ρόδον δια του ατμοπλοίου της γραμμής ο νέος Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ανδρέας Ιωάννου ο οποίος θα αναλάβει αμέσως τα καθήκοντά του. Τον κ. Νομάρχην θα υποδεχθούν εις την προκυμαίαν του Τελωνείου ο Νομαρχών κ. Βόνδας, οι προϊστάμενοι διαφόρων υπηρεσιών και υπάλληλοι της Νομαρχίας.

ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ
Χθες άνδρες της Χωροφυλακής με επικεφαλής Αξιωματικούς διενήργησαν ελέγχους εις ολόκληρην την πόλιν της Ρόδου επί των εξής λεπτομερειών:
α) Καθαριότης οδών, πεζοδρομίων, πλατειών, κοινόχρηστων χώρων
β) Ελαιοχρωματισμός κουφωμάτων καταστημάτων, γραμματοκιβωτίων, τραπεζοκαθισμάτων, περιπτέρων
γ) Αντικατάστασις εφθαρμένων και πεπαλαιωμένων καθισμάτων καταστημάτων
δ) Απαγόρευσις κυκλοφορίας οικοσίτων ζώων εις κοινοχρήστους χώρους
ε) Κάλυψις μεταφερομένων σφαγείων και
στ) Απαγόρευσις απλώματος ρούχων δια στέγνωσιν ή αερισμόν προς το μέρος των οδών και πλατειών.
Εξ άλλου σήμερον υπό ανδρών της Χωροφυλακής θα διανεμηθούν διάφορα «φεϊγ-βολάν» σχετικά με την καθαριότητα και την κοινήν ησυχίαν.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΙΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜ. ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧ/ΛΗΛΩΝ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Γραφείου Επιθεωρήσεως Εργασίας την 31ην τρέχοντος λήγει η προθεσμία ανανεώσεως και χορηγήσεως νέων επαγγελματικών βιβλιαρίων των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Εις περίπτωσιν κατά την οποίαν δεν γίνη η ανανέωσις οι κάτοχοι τους δε θα δυνηθούν να εργασθούν εις Ξενοδοχείων κατά της τρέχουσαν περίοδον. Εξ άλλου λήγει η προθεσμία χορηγήσεως επαγγελματικών βιβλιαρίων  εις τους Οικοδόμους.