«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν τέσσερις κρατούμενοι στη Ρόδο

«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν τέσσερις κρατούμενοι στη Ρόδο

«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν τέσσερις κρατούμενοι στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3936 ΦΟΡΕΣ

«Γυαλιά – καρφιά» τα έκαναν τέσσερις κρατούμενοι χθες τα ξημερώματα, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου!

Πρόκειται για έναν 31χρονο, έναν 37χρονο και δύο 33χρονους οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν για φθορά ξένης περιουσίας και στάση κρατουμένων, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο όπου και καταδικάστηκαν!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τέσσερις άνδρες είχαν μεταφερθεί στο νησί μας προκειμένου να εκδικαστούν χθες αλλά και σήμερα ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.

Περίπου ένα τέταρτο μετά τη μία τα ξημερώματα χθες οι τέσσερις κρατούμενοι ζήτησαν από τους σκοπούς – αστυνομικούς να τους δώσουν περισσότερα ναρκωτικά χάπια από αυτά που δικαιούνται και ένα ραδιόφωνο, το οποίο ωστόσο δεν επιτρέπεται βάσει κανονισμού, στα κρατητήρια.

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να κάνουν αυτά που τους ζητούσαν ενώ παράλληλα τους εξήγησαν ότι δεν επιτρέπεται.

Τότε ο 31χρονος και πρώτος 33χρονος έβγαλαν από τη θέση της την πόρτα της τουαλέτας και με αυτήν προκάλεσαν διάφορες φθορές στα κρατητήρια!

Στη συνέχεια, την ίδια πόρτα την τοποθέτησαν στην κεντρική πόρτα των κελιών προκειμένου με τον τρόπο αυτό να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να εισέλθουν.

Μάλιστα οι κρατούμενοι κάλυψαν με ρούχα τις κάμερες που υπάρχουν μέσα στα κελιά, ώστε να μην μπορούν οι αστυνομικοί να δουν τι κάνουν.

Οι σκοποί αστυνομικοί ζήτησαν από τους κρατούμενους να σταματήσουν αυτά που έκαναν, ωστόσο εκείνοι δεν υπάκουαν.

Τελικά τα ξημερώματα, αφού ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη των κρατητηρίων, διενεργήθηκε έλεγχος και έγινε καταμέτρηση των κρατουμένων και έτσι τα επεισόδια έληξαν, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων ταραχοποιών.

Οι τέσσερις άνδρες προσήχθησαν το πρωί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας και στάση κρατουμένων και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τέσσερις εμπλεκόμενους. Ειδικότερα, στον 31χρονο που τον βάραιναν και οι δύο κατηγορίες επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και στους λοιπούς τρεις που κατηγορούνταν μόνο για στάση κρατουμένων, φυλάκιση 2 ετών με αναστολή ενώ σε όλους επιβλήθηκαν και 100 ημερήσιες μονάδες επί ένα ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο