Παύλος Μπακίρης: Πλήρως θωρακισμένα είναι τα προνοιακά ιδρύματα του νησιού

Παύλος Μπακίρης: Πλήρως θωρακισμένα είναι  τα προνοιακά ιδρύματα του νησιού

Παύλος Μπακίρης: Πλήρως θωρακισμένα είναι τα προνοιακά ιδρύματα του νησιού

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1350 ΦΟΡΕΣ

Πλήρως θωρακισμένα είναι τα Προνοιακά Ιδρύματα του νησιού μας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ από χθες «τρέχει» προκήρυξη για την πρόσληψη 22 ατόμων, επικουρικού προσωπικού!

Αυτό δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιατρός καρδιολόγος κ. Παύλος Μπακίρης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης στα ιδρύματα, έχουν ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό.
Όπως είναι γνωστό, τα ιδρύματα αυτά είναι το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου, το Παράρτημα Ενηλίκων ΑΜΕΑ που είναι στα Κολύμπια, το Χαραλάμπειο Γηροκομείο και το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ανηλίκων στον Άγιο Ανδρέα.

Ο κ. Μπακίρης τόνισε ότι εδώ και καιρό έχουν απαγορεύσει το επισκεπτήριο στους συγγενείς, σε μία προσπάθεια να απομονωθούν αυτές οι ευπαθείς ομάδες.
Το προσωπικό δουλεύει με αυστηρούς κανόνες ατομικής προστασίας και προστασίας για τους φιλοξενούμενους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να μην βρίσκονται όλοι οι φιλοξενούμενοι ταυτόχρονα στους κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή την ώρα που είναι για να φάνε ή την ώρα που είναι να απασχοληθούν δημιουργικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Προνοιακών Ιδρυμάτων, οι φιλοξενούμενοι τρώνε σε γκρουπ, ενώ αρκετοί από αυτούς τρώνε στα δωμάτιά τους καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν στους κοινόχρηστους χώρους λόγω αναπηρίας.
«Έτσι έχουμε ελαχιστοποιήσει τις επαφές μεταξύ τους και έχουμε απαγορεύσει την έξοδό τους απλώς και μόνο αν χρειαστεί σε κατάσταση έκτακτου περιστατικού να επισκεφθούν κάποιο γιατρό ή το νοσοκομείο» είπε ο κ. Μπακίρης.
«Επιπλέον έχουμε δημιουργήσει χώρους όπου τυχόν φιλοξενούμενοι παρουσιάσουν συμπτώματα τύπου συνάχι, πονόλαιμο, πυρετό, να απομονωθούν άμεσα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή τους και γενικά τηρούμε όλους αυτούς τους κανόνες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ο κ. Μπακίρης έκανε γνωστό πως έχουν φροντίσει να εξοπλιστούν με μάσκες και ρόμπες μίας χρήσεως για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί. Σε δεύτερη φάση έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία απομάκρυνσης των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, για να μην έχουν το ρίσκο αυτών των ανθρώπων όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία και επίσης έχουν φροντίσει να πάρουν και άδειες ειδικού σκοπού όσοι από τους εργαζόμενους το δικαιούνται.

«Πάμε καλά στα ιδρύματα, έχουμε ελαχιστοποιήσει και το προσωπικό που εργάζεται, δηλαδή δουλεύουμε με το ελάχιστο προσωπικό για τις απαραίτητες λειτουργίες των Κέντρων έτσι ώστε να μην συγχρωτιζόμαστε και να μην έχουμε πολλούς υπαλλήλους στον ίδιο χώρο.

Δηλαδή, έχουμε έτσι μειώσει τον συγχρωτισμό και των εργαζομένων και των φιλοξενούμενων» είπε ο κ. Μπακίρης, καταλήγοντας: «Κάναμε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό από ανθρώπινης πλευράς για να είμαστε έτοιμοι παρότι δεν έχουμε περιστατικά στην περιοχή μας. Παρόλα αυτά εμείς λειτουργούμε όπως πρέπει να λειτουργούμε έτσι και το προσωπικό να είναι σε επαγρύπνηση και να πάρουμε τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται».

Οι προσλήψεις
Αναφορικά με τις προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, ο πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων έκανε γνωστό πως έχουν γίνει ενέργειες με το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και με την υπουργό την κα Μιχαηλίδου, μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχαν σε σύσκεψη για το σκοπό αυτό όπου ζήτησαν και τους δόθηκε επιπλέον προσωπικό.

Όπως είπε ο κ. Μπακίρης, αυτό θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και ήδη από χθες έχουν προκηρυχθεί (και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις) για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού 22 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 8 θέσεις αφορούν ΔΕ βοηθών νοσοκόμων, νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό, προσωπικό για την εστίαση και προσωπικό νηπιαγωγών για το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού.

Οι προσλήψεις αυτές, είπε ο κ. Μπακίρης, θα ενισχύσουν τον αριθμό των εργαζομένων έτσι ώστε να μπορεί να πάρει το μόνιμο προσωπικό τις άδειες ειδικού σκοπού (όσοι έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι) αλλά και να μπορούν να απαλείψουν και τις ανάγκες τους σε περίπτωση που έχουν περιστατικά και χρειαστεί να στείλουν κόσμο στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου