Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία και στα Λύκεια της Ρόδου

Ξεκίνησε από χθες και στα σχολεία της Δωδεκανήσου, η εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Σε ανάρτησή του ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Ρόδου κος Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ξεκίνησε σήμερα (χθες) από το Υπουργείο παιδείας η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα στην εκπαίδευση αφού για πρώτη φορά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ξεφεύγει από τα περιορισμένα αριθμητικά επίπεδα φοιτητών-μαθητών ενός μεταπτυχιακού ή Φροντιστηρίου.


Οι μαθητές αλληλεπίδρασαν (στο μέτρο του δυνατού) με τον καθηγητή τους κρατώντας την επαφή τους με το αντίστοιχο μάθημα, σε ένα απλό διαχειρίσιμο λογισμικό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους χιλιάδες μαθητές των σχολείων όλης της χώρας μπορεί να δώσει άπειρες δυνατότητες στη συνεργασία μεταξύ σχολείων, αλλαγών και στα αναλυτικά τους προγράμματα, ώστε να γίνουν πιο ανοικτά και να ανταποκριθούν στα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Σήμερα στο 3ο Λύκειο της Ρόδου μετά από μιάμιση ημέρα εντατικής προετοιμασίας της Διεύθυνσης του σχολείου με τους καθηγητές ξεκινήσαμε τα εξ αποστάσεως μαθήματα με μεγάλη συμμετοχή και ελάχιστα προβλήματα. Τα μαθήματα αυτά θα επεκταθούν τις επόμενες ημέρες και στις υπόλοιπες τάξεις των σχολείων. Όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη και να βλέπουμε θετικά την προσπάθεια αυτή λόγω της δύσκολης κατάστασης που περνάει η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αντίθετα όμως θα σταθούμε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καλύψουν κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα μικρά νησιά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, δεν μπορεί σε καμιά των περιπτώσεων να καλύψει τη φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών».