Στους κλάδους που θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα και οι μεταφορείς Δ.Χ. στη Ρόδο

Δύσκολη, απρόβλεπτη και πρωτοφανής είναι ήδη η κατάσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σε πολλούς από τους επαγγελματικούς κλάδους του νησιού μας, εξαιτίας της αντίστοιχα πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως κος Κώστας Στυλιανού, επισημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του κλάδου τους, που συνεργάζονταν με αλυσίδες εμπορικών και άλλων καταστημάτων έχει παραλύσει και όπως όλα δείχνουν η κατάσταση θα εξελιχθεί ακόμα χειρότερα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος τονίζει ότι από τα 220 φορτηγά αυτοκίνητα που έχει ο σύνδεσμός τους στη Ρόδο, τα 170 έχουν... τραβήξει χειρόφρενο εδώ και μέρες, αφού μόνο τα 50 από αυτά κινούνται στον χώρο του εμπορίου τροφίμων και φαρμάκων. Την ίδια στιγμή, τα δάνεια, οι υποχρεώσεις και όλα τα υπόλοιπα έξοδα τρέχουν για τους συναδέλφους του, οι οποίοι ζητούν να τύχουν της σοβαρής και ουσιαστικής στήριξης από το κράτος.

Ο κ. Στυλιανού, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο να ξεπεραστεί γρήγορα το πρόβλημα με την επέκταση του κορωνοϊού που δοκιμάζει για τα καλά τη χώρα μας και γρήγορα να επιστρέψει όλος ο κόσμος στις δουλειές και τις καθημερινές του ασχολίες.