"Μένουμε σπίτι- Τηλεφώνησε και σε εξυπηρετούμε", από τον δήμο Ρόδου

"Μένουμε σπίτι- Τηλεφώνησε και σε εξυπηρετούμε", από τον δήμο Ρόδου

"Μένουμε σπίτι- Τηλεφώνησε και σε εξυπηρετούμε", από τον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2144 ΦΟΡΕΣ

Μια σημαντική πρωτοβουλία που στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους πολίτες του νησιού

«Μένουμε σπίτι. Τηλεφώνησε και Σε Εξυπηρετούμε!», λέει ο Δήμος Ρόδου, δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, σε μοναχικούς ηλικιωμένους και άρρωστους συμπολίτες μας, προχωρώντας στη δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου για τη διευκόλυνση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θέτει σε λειτουργία ο Δήμος, με το οποίο θα παρέχει βοήθεια στους μοναχικούς ηλικιωμένους ή ασθενείς, δηλαδή τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν π.χ. για τα ψώνια ή τα φάρμακά τους και δεν έχουν κάποιον οικείο να τους βοηθήσει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης και του Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργου Τριάντου, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, τα γραφεία της Διεύθυνσης (Ερυθρού Σταυρού 12α-εντός παλιού νοσοκομείου), για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, θα λειτουργούν ως Επιχειρησιακό Κέντρο του Δήμου Ρόδου για τη διευκόλυνση ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού απέναντι στον κορωνοϊό.

Έτσι, τα επιστημονικά και εξειδικευμένα στελέχη των Διευθύνσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, όπως επίσης του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ) και της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μέσω του Επιχειρησιακού Κέντρου και μετά από τηλεφωνική και μόνο επικοινωνία στα τηλέφωνα 22410-44744, 22410-44755 και 22410-44742 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από τις 8:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα.

Για τους ηλικιωμένους που είναι μοναχικοί/μόνοι, άρρωστοι ή αυτοεξυπηρετούμενοι είναι οι παρακάτω υπηρεσίες:
1. Εξυπηρέτηση σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης (συνταγογραφήσεις μέσω των δημοτικών ιατρείων και εξυπηρέτηση από το κοινωνικό φαρμακείο)
2. Αγορά τροφίμων, φαρμάκων κατά παραγγελία ή και επείγουσες συναλλαγές με το δημόσιο μετά από αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω υπηρεσίες θα προσφέρονται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο ΣΠΙΤΙ». Μάλιστα, έχει ήδη καταρτιστεί και το πρόγραμμα με τις βάρδιες.

Η ανακοίνωση

Ο κ. Γιώργος Τριάντος, ως αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά κυρίως ως γιατρός συνιστά σε όλους μας να ακολουθήσουμε το κίνημα «Μένουμε σπίτι».

Μη υπακούοντας, δεν θέτουμε μόνο τον εαυτό μας σε κίνδυνο, αλλά εγκληματούμε προς το κοινωνικό σύνολο.

Παρατηρείται ωστόσο εμμονή κάποιων ανθρώπων – κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας- να μην υπακούουν και να κατακλύζουν αγορές, παραλίες, πάρκα και πλατείες.
Βέβαια υπάρχουν και οι μοναχικοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, που δυστυχώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με άλλο τρόπο, παρά να βγουν μόνοι τους για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτοί βγαίνουν όχι επειδή το θέλουν, αλλά γιατί πρέπει να το κάνουν, αλλιώς δεν θα μπορούν να γράψουν τα φάρμακά τους, να αγοράσουν τα τρόφιμά τους, να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Θέλοντας να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ηλικιωμένους δημότες, αλλά και σε εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εννοούμε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους, που είναι άρρωστοι, ΜΟΝΟΙ και που η ζωή τους τα έφερε να μην έχουν κανένα συγγενή ή φίλο δίπλα τους και που χρειάζονται κάποιον να τους βοηθήσει με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις στις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού δημιουργήσαμε το «Μένουμε σπίτι. Τηλεφώνησε και Σε Εξυπηρετούμε!»
Έτσι, οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες δεν χρειάζεται να διακινδυνεύσουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και των συμπολιτών τους βγαίνοντας από το σπίτι.

Ο Δήμος Ρόδου θα εξυπηρετεί τους συγκεκριμένους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής, το Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας και την ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας δέχεται κλήσεις στα τηλέφωνα 22410-44744, 44755 και 44742 από τις 8:00πμ έως τις 6:00μμ από Δευτέρα έως Κυριακή από όσους έχουν ανάγκη από όλο το νησί της Ρόδου από αγορά τροφίμων, φαρμάκων, συνταγογραφήσεις ή και επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο και αφού τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ, αναλαμβάνει προσφορά υπηρεσιών.

Με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης απέναντι στους πολίτες, δημιουργήθηκε γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι, θα είναι διαθέσιμοι στην γραμμή 22410-44743, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ανατροπών και των δυσάρεστων συναισθημάτων που προκύπτουν από την αλλαγή του τρόπου ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Προβλέποντας τις ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν εκτός ωραρίου λειτουργίας της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του Δήμου, στη διάθεση των πολιτών όλο το 24ώρο βρίσκεται και η γραμμή «197» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ του Δήμου μας θα εξυπηρετηθούν κατ’ οίκον για την επόμενη προγραμματισμένη διανομή.

Μένουμε σπίτι. Τηλεφώνησε και Σε Εξυπηρετούμε, ώστε να μην είναι αναγκαία η κυκλοφορία στους δρόμους και να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις αγορές, στα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ.

Πληροφοριακό υλικό επίσης έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου www.rhodes.gr.
Email επικοινωνίας είναι το:
dkpygeias@rhodes.gr.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο